Претражи овај блог

среда, 19. октобар 2016.

PILECA SUPA DRONJCI

      PILECA SUPA DRONJCI



  • POTREBNO JE
  • 200g  pileceg belog mesa 
  • 2   sargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 50g celera
  • 1kom. paskanat
  • 1 jaje
  • 3 kasike mekog brasna
  • 100g kisele pavlake
  • persun
  • biljni zacin
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  1. U odgovarajucoj posudi staviti piletinu, sargarepu, glavicu crnog luka narezati sitno, takodje dodati celer i paskanat.
  2. Naliti vodom. Piletinu i povrce staviti da se kuva oko sat vremena.
  3. Kada se skuvalo meso i povrce, izvaditi ga iz kljucale vode, meso otkoscati ako ima na njemu kosti i usitniti ga .
  4. Kuvano povrce izrendati  sa usitnjenom piletinom vratiti nazad u vodu u kojoj se kuvala supa.
  5. Nastaviti sa kuvanjem dok supa ne provri, za to vreme umutiti u posudi jaje, dodati kiselu pavlaku i brasno, promesati da postane kompaktna masa.
  6. Uzavreloj supi dodati umucenu masu sa jajetom, promesati supu, smanjiti temperaturu, na vrhu pojavice se dronjci.
  7. Gotovu supu zaciniti biljnim zacinom, pobiberiti i posoliti po ukusu.
  8. Persun usitniti sitno i dodati ga gotovoj supi, poklopiti supu da bi persun pustio svoj miris i zacinio je.
Pileca supa dronjci je jako ukusna i puna vitamina, svojim aromaticnim mirisom delotvorno deluje i okrepljuje organizam. Toplu je konzumirati uz kasiku milerama. Rado je pripremam svojim ukucanima i svom unuku koji obozava ovu supu! Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар