- POTREBNO JE
- 200g pileceg belog mesa
- 2 sargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 50g celera
- 1kom. paskanat
- 1 jaje
- 3 kasike mekog brasna
- 100g kisele pavlake
- persun
- biljni zacin
- so po ukusu
- biber po ukusu
- U odgovarajucoj posudi staviti piletinu, sargarepu, glavicu crnog luka narezati sitno, takodje dodati celer i paskanat.
- Naliti vodom. Piletinu i povrce staviti da se kuva oko sat vremena.
- Kada se skuvalo meso i povrce, izvaditi ga iz kljucale vode, meso otkoscati ako ima na njemu kosti i usitniti ga .
- Kuvano povrce izrendati sa usitnjenom piletinom vratiti nazad u vodu u kojoj se kuvala supa.
- Nastaviti sa kuvanjem dok supa ne provri, za to vreme umutiti u posudi jaje, dodati kiselu pavlaku i brasno, promesati da postane kompaktna masa.
- Uzavreloj supi dodati umucenu masu sa jajetom, promesati supu, smanjiti temperaturu, na vrhu pojavice se dronjci.
- Gotovu supu zaciniti biljnim zacinom, pobiberiti i posoliti po ukusu.
- Persun usitniti sitno i dodati ga gotovoj supi, poklopiti supu da bi persun pustio svoj miris i zacinio je.
Pileca supa dronjci je jako ukusna i puna vitamina, svojim aromaticnim mirisom delotvorno deluje i okrepljuje organizam. Toplu je konzumirati uz kasiku milerama. Rado je pripremam svojim ukucanima i svom unuku koji obozava ovu supu! Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар