POSNA KAPRI TORTA SA MALINOM
POTREBNO JE:
800 gr POSNOG KEKSA
1/5 l SOKA OD NARANDZE
6 PUDINGA OD VANILE
6 KASIKA SECERA
250g MARGARINA
100 SECERA U PRAHU
300g COKOLADE ZA KUVANJE
4 KASIKE ULJA
500 MALINE
250g SECERA
200g POSNI SLAG
PRIPREMA:
Fil od soka i pudinga:
U posudu staviti litar soka od narandze, 6 kasika secera da prokljuca.
Puding 4 kesice od vanile razmutiti u 100ml soka pa dodati u provrelom soku.
Mesati kasikom i kuvati sve dok masa ne postane gusta.Fil ostaviti da se potpuno
ohladi.
Margarin i secer u prahu umutiti mikserom i sjediniti sa hladnim pudingom od vanile.
Masu dobro izmesati i izjednaciti.
Fil od malina:
U sud sa 500g malina dodati 250g secera pa preliti sa 300ml vode, staviti da
se kuva oko 15 minuta.
Zatim maline ispasirati u blenderu ili ih izgnjeciti.U 150ml hladne vode izmesati
2 pudinga od vanile i sjediniti sa pasiranim malinama.
Vratiti na vatru maline i puding, ukuvati masu dok se ne zgusne.
Fil od malina ostaviti da se ohladi.
Cokoladni fil
300 g cokolade za kuvanje otopiti sa 4 kasika ulja.
Finalni deo:
Na tacnu odgovarajucu sloziti keks koji je predhodno bio potopljen u malo
od narandze ( keks poredjati 4 reda po 7 keksa)
Keks premazati otopljenom cokoladom, ostaviti malo u frizideru da se cokolada stegne.
Preko cokolade trecinu fila od narandze, zatim trecinu fila od maline.
Opet red keksa poredjati natopljen u sok i ponoviti filovanje, cokoladom premazati malo
ohladiti, zatim fil od narandze, fil od maline.Tako uraditi i treci put, zavrsiti tortu keksom.
Umutiti posan slag i isfilovati celu tortu, po zelji tortu ukrasiti vocem
NAPOMENA:
Posna Kapri Torta je velika, prava je za post i posnu slavu.
Moze da se sastojci podele i praviti manju tortu.
Tortu praviti danas za sutra, drzati je u frizideru da bi ona odstajala duze kako bi
keks omekasao a filovi se stegli.Hladnu tortu seci na parcad i sluziti se!
Prijatno!
Ovo je prelepo, volim sve od malina.
ОдговориИзбришиSuper torta za dane posta ��
ОдговориИзбриши