Претражи овај блог

среда, 16. август 2017.

POSNA KAPRI TORTA SA MALINOM


POSNA KAPRI TORTA SA MALINOM





POTREBNO JE:

800 gr POSNOG KEKSA

1/5 l SOKA OD NARANDZE
6 PUDINGA OD VANILE
6 KASIKA SECERA
250g MARGARINA
100 SECERA U PRAHU
300g COKOLADE ZA KUVANJE
4 KASIKE ULJA
500 MALINE
250g SECERA
200g POSNI SLAG

PRIPREMA:

Fil od soka i pudinga:
U posudu staviti litar soka od narandze, 6 kasika secera da prokljuca.
 Puding 4 kesice od vanile razmutiti u 100ml soka pa dodati u provrelom soku.

 Mesati kasikom i kuvati sve dok masa ne postane gusta.Fil ostaviti da se potpuno
ohladi.

Margarin i secer u prahu  umutiti mikserom i sjediniti sa hladnim pudingom od vanile.
Masu dobro izmesati i izjednaciti.

Fil od malina:

U sud sa 500g malina dodati 250g secera pa preliti  sa 300ml vode, staviti da
se kuva oko 15 minuta.

Zatim maline ispasirati u blenderu ili ih izgnjeciti.U 150ml hladne vode izmesati
2 pudinga od vanile i sjediniti sa pasiranim malinama.

Vratiti na vatru maline i puding, ukuvati masu dok se ne zgusne.
Fil od malina ostaviti da se ohladi.

Cokoladni fil
300 g cokolade za kuvanje otopiti sa 4 kasika ulja.

Finalni deo:

Na tacnu odgovarajucu sloziti keks koji je predhodno bio potopljen u malo
od narandze ( keks poredjati 4 reda po 7 keksa)
Keks premazati otopljenom cokoladom, ostaviti malo u frizideru da se cokolada stegne.
Preko cokolade trecinu fila  od narandze, zatim trecinu fila od maline.
Opet red keksa poredjati natopljen u sok i ponoviti filovanje, cokoladom premazati malo
 ohladiti, zatim fil od narandze, fil od maline.Tako uraditi i treci put, zavrsiti tortu keksom.
Umutiti posan slag i isfilovati celu tortu, po zelji tortu ukrasiti vocem

NAPOMENA:
Posna Kapri Torta je velika,  prava je za post i posnu slavu.
Moze da se sastojci podele i praviti manju tortu.
Tortu praviti danas za sutra, drzati je u frizideru da bi ona odstajala duze kako bi
keks omekasao a filovi se stegli.Hladnu tortu seci na parcad i sluziti se!
Prijatno!


























2 коментара: