Претражи овај блог

четвртак, 11. јануар 2018.

POHOVANE SVINJSKE ŠNICLE NA ULJU ILI U RERNI


                               









POTREBNI SASTOJCI:


  • 1kg SVINJSKE ŠNICLE- OD BUTA
  • 4 JAJETA
  • BRAŠNO
  •  PREZLE 
  • SO   
  • BILJNI ZAČIN
  • ULJE 



PRIPREMA:

Za pohovanje
Šnicle izlupati čekićem za meso.
Posoliti ih po ukusu sa jedne i sa druge strane.


Pripremjene šnicle ostaviti u frižideru oko pola sata.

-U jedan tanjir viljuškom umutiti jaja
-U drugi tanjir sipati prezle


Na radnoj površini staviti aluminijsku foliju.
Po njoj posuti brašno dovoljne količine i uvaljati šnicle ubrašno.

(Ovako se lepo šnicle uvaljaju u brašno, i manje posla oko čišćenja)

-Zatim pobrašnjene šnicle uvaljati u umućena jaja pa u prezle

U dubokoj šerpi zagrejati ulje i peći šnicle sa obe strane oko 2-3 minuta

Pohovane šnicle kada su gotove vaditi iz ulja i stavljati ih na papirnom
 ubrusu da se ocede od masnoće.

Zatim pohovane šnicle poredjati na tanjiru i dekorisati  lišćem od peršuna.

SAVET I PRIPREMA

Pečenje šnicle u rerni

Savet za brzu varijantu pohovanja i prženje  šnicle, kad nemaš vremena i kad ti se jako žuri. Umesto  pržiti snicle u vrelom ulju peci ih u rerni. Ručak je tu.
Rezultat je skoro  isti,  samo što je ovo pečenje šnicle  u rerni zdravije.

Priprema:
Pleh četvrtasti obložiti masnim papirom, poredjati šnicle koje smo predhodno uvaljali u brašno, jaja i prezle
Peći u rerni na 200c oko 20 minuta
Ukus je fantastičan i isti kao kod prženja a zdraviji bez masnoće.

Uz pohovane šnicle služiti, pire, razne salate ,grilovano povrće.
Svaka kombinacija uz pohovanu šniclu je ukusna.
PRIJATNO!




















Нема коментара:

Постави коментар