POTREBNI SASTOJCI:
- 1kg SVINJSKE ŠNICLE- OD BUTA
- 4 JAJETA
- BRAŠNO
- PREZLE
- SO
- BILJNI ZAČIN
- ULJE
PRIPREMA:
Za pohovanje
Šnicle izlupati čekićem za meso.
Posoliti ih po ukusu sa jedne i sa druge strane.
Pripremjene šnicle ostaviti u frižideru oko pola sata.
-U jedan tanjir viljuškom umutiti jaja
-U drugi tanjir sipati prezle
Na radnoj površini staviti aluminijsku foliju.
Po njoj posuti brašno dovoljne količine i uvaljati šnicle ubrašno.
(Ovako se lepo šnicle uvaljaju u brašno, i manje posla oko čišćenja)
-Zatim pobrašnjene šnicle uvaljati u umućena jaja pa u prezle
U dubokoj šerpi zagrejati ulje i peći šnicle sa obe strane oko 2-3 minuta
Pohovane šnicle kada su gotove vaditi iz ulja i stavljati ih na papirnom
ubrusu da se ocede od masnoće.
Zatim pohovane šnicle poredjati na tanjiru i dekorisati lišćem od peršuna.
SAVET I PRIPREMA
Pečenje šnicle u rerni
Savet za brzu varijantu pohovanja i prženje šnicle, kad nemaš vremena i kad ti se jako žuri. Umesto pržiti snicle u vrelom ulju peci ih u rerni. Ručak je tu.
Rezultat je skoro isti, samo što je ovo pečenje šnicle u rerni zdravije.
Priprema:
Pleh četvrtasti obložiti masnim papirom, poredjati šnicle koje smo predhodno uvaljali u brašno, jaja i prezle
Peći u rerni na 200c oko 20 minuta
Ukus je fantastičan i isti kao kod prženja a zdraviji bez masnoće.
Uz pohovane šnicle služiti, pire, razne salate ,grilovano povrće.
Svaka kombinacija uz pohovanu šniclu je ukusna.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар