BRZI VOĆNI KOLAČ
SA JABUKAMA
Kad vam se jede nešto slatko i kad vam se žuri - Voćni kolač sa jabukama
Voćni kolač sa jabukama je lagano osvežavajući desert.Brzo se priprema a uživanje u njemu je veliko i slatko
Kolač ima finu notu ukusa, jabuka, kokosa i čokolade, koji vas osvaja i osvežava . Slatka preporuka da se kolač napravi i da se uživa u njemu.
Prijatno!
POTREBNO JE:
6 DO 8 SREDNJIH JABUKA
30 KOM. KEKSA PETIT BEURRE
FIL:
750ml MLEKA
200g ŠEĆERA
2 KESICE PUDINGA OD VANILE
2 KAŠIKE GUSTINA
100g MARGARINA
Fil 2
50g LEŠNIKA- ISECKANIH
50g ORAHA MLEVENIH
50g ČOKOLADA
2 KAŠIKE DŽEMA OD KAJSIJA
1/2 KAŠIČICE CIMETA
GLAZURA
1 KESICA SLAG
100g GAZIRANE VODE
ZA DEKORACIJU
KOKOS
50 ČOKOLADE
PRIPREMA:
Jabuke iseći na polutke, očistiti od semena i oljuštiti
U odgovarajuću posudu staviti polutke jabuke, naliti vodom, malo
šecer posuti preko njih(oko3 kašike)
Kuvati dok jabuke ne omekšaju oko15 minuta je potrebno.
(paziti da se jabuke ne prekuvaju )
Jabuke kuvane izvaditi iz vode da se ohlade.
Posudu sa mlekom i šećerom staviti da proključa.
U malo odvojenog mleka razmutiti 2 kesica pudinga
sa 2 kašike gustina.
Sipati mešavinu u provrelom mleku i mešati dok masa ne postane gusta.
Odmah dodati margarin sjediniti masu da se izjednači
Pripremiti fil za punjenje jabuka
U posudu odgovarajuću spojiti lešnik iseckani, orahe samlevene, čokoladi iseckanu ili narendanu i džem od kajsika.
Na dno kalupa poredjati keks.
Po keksu sipati polovinu fila od pudinga.
Polutku jabuke napuniti jednom kašičicom fila
Preliti preko jabuka drugu polovinu fila od pudinga, ravnomerno rasporediti fil i pokriti jabuke.
Zatim na kraju poredjati keks - po filu od pudinga
Dekoracija kolača
Umutiti1 kesicu šlaga sa 100ml gazirane vode
Kolač premazati šlagom , preko šlaga posuti kokos, ako ne volite ne mora
Kolač ostaviti na hladnom da malo odstoji da se dobro stegne.
Čokoladu otopiti za glazuru
Kolač hladan seći na jednake kocke.
Svaku kocku pre služenja ukrasiti glazurom od čokolade
NAPOMENA!
Nije potrebno da se keks natapa, jer keks vremenom omekne od fila
Jabuke redjati na fil tako da je polutka okrenuta na kocku keksa i odozgo keks, tako seći kolač po redu gde je keks
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар