Претражи овај блог

уторак, 2. јануар 2018.

BRZI VOĆNI KOLAČ SA JABUKAMA



 BRZI VOĆNI KOLAČ

                       SA JABUKAMA






Kad vam se jede nešto slatko i kad vam se žuri - Voćni kolač sa jabukama
Voćni kolač sa jabukama je lagano osvežavajući desert.Brzo se priprema a uživanje u njemu je veliko i slatko
Kolač ima finu notu ukusa, jabuka, kokosa i čokolade, koji vas osvaja  i osvežava . Slatka preporuka  da se kolač napravi i da se uživa  u njemu.
Prijatno!



POTREBNO JE:

6 DO 8 SREDNJIH JABUKA
30 KOM. KEKSA PETIT BEURRE

FIL:

750ml MLEKA
200g ŠEĆERA
2 KESICE PUDINGA OD VANILE
2 KAŠIKE GUSTINA
100g MARGARINA

Fil 2

50g LEŠNIKA- ISECKANIH
50g ORAHA MLEVENIH
50g ČOKOLADA
2 KAŠIKE DŽEMA OD KAJSIJA
1/2 KAŠIČICE CIMETA

GLAZURA
1 KESICA SLAG
100g GAZIRANE VODE

ZA DEKORACIJU
KOKOS
50 ČOKOLADE





PRIPREMA:


Jabuke iseći na polutke, očistiti od semena i oljuštiti

U odgovarajuću posudu staviti polutke jabuke, naliti vodom, malo
 šecer posuti preko njih(oko3 kašike)

Kuvati dok jabuke ne omekšaju oko15 minuta je potrebno.
(paziti da se jabuke ne prekuvaju )

Jabuke kuvane izvaditi iz vode da se ohlade.

Pripremiti fil od pudinga
Posudu sa mlekom i šećerom staviti da proključa.

U malo odvojenog mleka razmutiti 2 kesica pudinga
 sa 2 kašike gustina.

Sipati mešavinu u provrelom mleku i mešati dok masa ne postane gusta.
Odmah dodati margarin sjediniti masu da se izjednači




Pripremiti fil za punjenje jabuka
U posudu odgovarajuću spojiti lešnik iseckani, orahe samlevene, čokoladi iseckanu ili narendanu i džem od kajsika.


Finalni postupak


Na dno kalupa poredjati keks.

Po keksu sipati polovinu fila od pudinga.

Polutku jabuke napuniti jednom kašičicom fila
Polutke napunjene filom okrenuti i staviti na fil

Preliti preko jabuka drugu polovinu fila od pudinga, ravnomerno rasporediti fil i pokriti  jabuke.

Zatim  na kraju poredjati keks - po filu od pudinga

Dekoracija kolača
Umutiti1 kesicu šlaga sa 100ml gazirane vode
Kolač premazati šlagom , preko šlaga posuti kokos, ako ne volite ne mora

Kolač ostaviti na hladnom da malo odstoji da se dobro stegne.

Čokoladu otopiti za glazuru

Kolač hladan seći na jednake kocke.
Svaku kocku pre služenja ukrasiti glazurom od čokolade

NAPOMENA!
 Nije potrebno da se keks natapa, jer keks vremenom omekne od fila
Jabuke redjati na fil tako da je polutka okrenuta na kocku keksa i  odozgo keks,  tako seći kolač po redu gde je keks
PRIJATNO!





























Нема коментара:

Постави коментар