Претражи овај блог

уторак, 30. новембар 2021.

POSNA PITA OD MLINACA SA PRAZILUKOM I KROMPIROM





Posna pita od mlinaca sa prazilukom i krompirom..Hrskava  i ukusna pita..
Posna i jednostavna za pripremu, pita je tako ukusna odmah se pojede..
Moja preporuka (slobodno dupla mera sastojaka za pitu) ovo je mala količina za jednu pitu koja je toliko dobra a tako ukusna..
Ukus pite od mlinaca sa prazilukom i krompirom podseća, kao na bakine kore koje je pekla na plotni na šporetu na drva... 
Ako ne verujete probajte..
Pripremila sam vam video , pa možete da vidite  kako sam pripremila pitu ..
Zapratite me na istagramu - @recepti_iz_mickine _kuhinje
Prijatno!

POTREBNO JE:
Za podlogu:
  • 500g gotovi mlinci-         (drugi put praviću kore sama)
  • Pleh veličina -30x20cm
Nadev:
  • 2 struka praziluka
  • 2 srednja krompira
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber mleveni
  • ulje

PRIPREMA:
  1. Omekšati kore -MLINCI
  2. Na vatri stavite vodu posoljenu sa malo soli da proključa.
  3. U vreloj vodi potapajte jednu po jednu koru (mlinci),  držati nekoliko sekundi pa izvadite je rešetkastom kašikom iz vode , postupak ponovite sa ostalim korama.

Priprema nadeva:

  1. Praziluk nožem sitno iseckajte, krompir krupno izrendajte na rende.
  2. U tiganj sa uljem propržite praziluzka, malo da omekša, pa dodajte izrendani krompir.
  3. Na laganoj vatri dinstajte povrće sve zajedno da omekša oko 10 minuta, posolite po svom ukusu i začinite začinima.
 Postupak ređanja pite:
  1. U podmazan kalup stavite jedan red kora -mlinci, zatim ravnomerno rasporedite po kori nadev od praztiluka i krompira.
  2. Ponovite postupak, složite drugi red kora mlinci , nadev i završite sa korom - mlincima.
  3. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 30 minuta, dok kora ne porumeni i poprimi zlatno žutu boju.
PRIJATNO!












 

Нема коментара:

Постави коментар