Najlepši minjoni krasili su našu slavsku trpezu..
Sočni, čokoladni šaher minjoni..tako su jednostavni za pripremu a veoma ukusni..
Čokoladni šaher minjoni sa ukusom kajsija...
Izdašan kolač koji uvek uspe... probajte..
- 5 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 150g čokolade za kuvanje
- 175g margarina ili maslaca
- 100g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje korica:
- 250g džema od kajsija
Čokoladna glazura:
- 300g čokolade
- 100g margarina
- 2 kašike ulja
PRIPREMA:
- Na pari otopite čokoladu i margarin, malo ohladiti.
- Umutite posebno belanca sa šećerom u prahu u čvrst sneg kao šam, ostavite sa strane
- U drugu posudu umutite posebno žumanca, dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- Varjačom izmešajte smesu, dodajte postepeno umućen sneg od belanaca,pa opet smesu lagano izmešajte i sjedinite .
- Smesu isipajte na pleh obložen pek papirom za pečenje, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Gotovu koru ohladite a zatim je isecite na tri jednaka dela po dužini.
Za premazivanje kora:
- Na vatri zagrejte da se otopi džem od kajsija.
- Nožem skinite tanki sloj po vrhu kora, kako bi korice lakše upile džem i bile što više sočnije.
- Korice premažite toplim džemom od kajsija da se dobro natope.
- Spojite tri kore , redom jedna na drugu, pa treću koru.
- Poslednju, koru ne premazivati je džemom,ostavite da odstoje do sutradan da se dobro ohladi i stegne.
- Kore secite na željene veličine kockica, 2,5cm.
Čokoladna glazura:
- Čokoladu sitno iseckajte, dodajte margarin i ulje, stavite na paru da se otopi, ili u mikrotalasnoj pećnici.
- Kockice umočiti u otopljenu čokoladu sa viljuškom a drugom kašičicom pelivati čokoladu preko kockica.
- Čokoladne kockice minjona stavljati na papir ili rešetku da se čokolada stegne i ohladi.
- Minjone ukrasiti po želji šarenim sitnim bombonicama ili cvetićima..
Нема коментара:
Постави коментар