POTREBNO JE:
- 3 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 šargarepe
- 200gr pirinča
- 1-2 krompira
- 1 glavica kiselog kupusa
- 10 komada suvih paprika
- 1 kašičica suvi biljni začin
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- lovorov list
- biber mleveni
- biber u zrnu
- 1 kašika brašna
- so po ukusu
- 3 grančice peršuna
- ulje po potrebi
PRIPREMA:
Sitno iseckati crni luk,i prazi luk (moze u elektricnom secku).
Luka izdinstati na ulju.
Za to vreme pirinač potopiti u vodu, beli luk sitno iseckati.
Šargarepu izrendanu, celer i peršun, dodati u luk, dinstati jos oko10 minuta.
Potopljeni pirinač ocediti od vode, zatim ga dodati u luk i dinstati sve zajedno jos desetak minuta.
Skloniti sa šporeta, dodati mešavinu biljnog začina, biber, posoliti po ukusu, izrendani krompir i list pešuna seckanog.
Sve zajedno promešati, zatim uviti sarmu i napuniti suve paprike.
PRIMER :
(Na tanjiru staviti ocisceni list kupusa,staviti kasiku smese od pirinca i povrca,sa obe bocne strene list saviti i uviti list u rolnu- sarmu)
Udubokoj šerpi poredjati nekoliko listova kupusa,poredjati red uvijene sarme pa red punjene suve paprike.
Udubokoj šerpi poredjati nekoliko listova kupusa,poredjati red uvijene sarme pa red punjene suve paprike.
Ponavljati postupak sve dok ima fila od pirinča, naliti vodom, prekriti listovima kupusa i poklopiti poklopcem.
Kuvati na srednjoj temperaturi oko2 do 3 sata.
Kada je prošlo odredjeno vreme,sarmu i paprike skuvane treba ih zapeći u zagrejanoj rerni na 200c oko30 minuta.(skinuti poklopac).
Нема коментара:
Постави коментар