Претражи овај блог

недеља, 28. новембар 2021.

POSNA SARMA I SUVA PAPRIKA











POTREBNO JE:


  • 3 glavice crnog luka 
  • 1 struk praziluka
  • 2 šargarepe
  • 200gr pirinča
  • 1-2 krompira
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 10 komada suvih paprika
  • 1 kašičica suvi biljni začin
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  •  lovorov list
  •  biber mleveni
  • biber u zrnu
  • 1 kašika brašna
  •  so po ukusu
  •  3 grančice peršuna
  • ulje po potrebi

PRIPREMA:

Sitno iseckati crni luk,i prazi luk (moze u elektricnom secku).
Luka izdinstati na ulju.

Za to vreme pirinač potopiti u vodu, beli luk sitno iseckati.
Šargarepu izrendanu, celer i peršun, dodati u luk, dinstati jos oko10 minuta.

Potopljeni pirinač ocediti od vode, zatim ga dodati u luk i dinstati sve zajedno jos desetak minuta.

 Skloniti sa šporeta, dodati mešavinu biljnog začina, biber, posoliti po ukusu, izrendani krompir i list pešuna seckanog.  
Sve zajedno promešati, zatim uviti sarmu i napuniti suve paprike.

PRIMER :
 (Na tanjiru staviti ocisceni list kupusa,staviti kasiku smese od pirinca i povrca,sa obe bocne strene list saviti i uviti list u rolnu- sarmu)
 Udubokoj šerpi poredjati nekoliko listova kupusa,poredjati red uvijene sarme pa red punjene suve paprike.

 Ponavljati postupak sve dok ima fila od pirinča, naliti vodom, prekriti listovima kupusa i poklopiti poklopcem.
 Kuvati na srednjoj temperaturi oko2 do 3 sata.

 Kada je prošlo odredjeno vreme,sarmu i paprike skuvane treba ih zapeći u zagrejanoj rerni na 200c oko30 minuta.(skinuti poklopac).

 Za to vreme napraviti zapršku, u tiganju zagrejati ulje dodati kašiku brašna i kašicicu mlevene paprike.
 Zatim izvaditi šerpu sa sarmom i paprikom,  preliti preko zaprsku od brasna i paprike,vratiti nazad u rernu i zapecći još 10 minuta.
 PRIJATNO!





Нема коментара:

Постави коментар