SOČNA PITA OD JABUKA I URMI
SOČNA PITA OD JABUKA I URME ILI DATULE
Prošli su praznici, višak raznog vioća je ostalo kao i urme koje ja posebno volim.Urme koje sam ja kupila su sveže nisu bile glazirane ali puno slatke.Malo kreativnosti i reših da od njih napravim pitu Mogu da kažem da je pita jako ukusna, sočna, na izgled lepa i dekorativna..Pita je posna i odlična za posne dane da se zasladi..Prijatno!
POTREBNO JE:
500g KORA TANKIH ZA PITU
1kg-1/5kg JABUKA
5 KAŠIKA ŠEĆERA
50 g SUVOG GROŽDJA
12 KAŠIKA GRIZA
CIMET
800g URME
PO ULJE POTREBI
PRELIV:
4 ŠOLJE VODE
2 ŠOLJE ŠEĆERA
2 KESICE VANILINOG ŠEĆERA
PRIPREMA:
-Skuvati preliv za pitu
- Šećer i vanilin šećer staviti da provri , kuvati još 3 minuta
- Ostaviti preliv da se ohladi
-Jabuke oguliti, izrendati na rende, dodati 5 kašika šećera,cimet po ukusu
- promešati kašikom
- suvo groždje popariti, procediti od vode
-urme očistiti od koštica
Uzeti po 4 lista kora, svaka 3 lista premazati sa malo ulja i 2 kašike griza
Složiti kore jednu na drugi koru
Četvrtu koru složiti preko treće kore ali je ne mazati uljem,
Na celoj kori rasprostreti3-4 kašike rendanih jabuka sa malo suvog groždja
Pri dnu kore u nizu poredjati urme otkoštičene
Kori ivice saviti sbočne strane i uviti u rolat
Pleh podmazati uljem, redjati rolate pite .
Peći u zagrejanoj rerni od 200c oko 30 do 40 minuta.
Vruću pitu zaliti sa hladnim prelivom
Pitu ostaviti da se ohladi
Hladnu pitu rezati na pitice.
Prijatno!
NAPOMENA!
Po svojoj želji i ukusu pitu preliti slatkim prelivom Volite suvu pitu možete je se posuti sa prah šećerom.Broj rolata pite zavisiće od pakovanja kora jer nisu sve iste kore i pakovanja.Kore za pitu ako su deblje redjati po 3 ili ako su tanke po 4kore.Jabuke kao i suvo groždje se mogu povećati ili smanjiti po svom ukusu..
Probajte pitu zadiviće vas njen ukus...kao i izgled...
Нема коментара:
Постави коментар