Претражи овај блог

субота, 20. јануар 2018.

SOČNA PITA OD JABUKA I URMI


SOČNA PITA OD JABUKA I URMI








SOČNA PITA OD JABUKA I URME ILI DATULE
Prošli su praznici, višak raznog vioća je ostalo kao i urme koje ja posebno volim.Urme koje sam ja kupila  su  sveže nisu bile glazirane ali puno slatke.Malo kreativnosti i reših da od njih napravim pitu Mogu da kažem da  je pita  jako ukusna, sočna,  na izgled  lepa i dekorativna..Pita je posna i odlična za posne dane da se zasladi..Prijatno!



POTREBNO JE:
500g KORA TANKIH  ZA PITU
1kg-1/5kg JABUKA
5 KAŠIKA ŠEĆERA
50 g SUVOG GROŽDJA
12 KAŠIKA GRIZA
CIMET

800g URME
PO ULJE  POTREBI


PRELIV:
4 ŠOLJE VODE
2 ŠOLJE ŠEĆERA
2 KESICE VANILINOG ŠEĆERA


PRIPREMA:

-Skuvati preliv za pitu
- Šećer i vanilin šećer staviti da provri , kuvati još 3 minuta
- Ostaviti preliv da se ohladi

-Jabuke oguliti, izrendati na rende, dodati 5 kašika šećera,cimet po ukusu
 - promešati kašikom
- suvo groždje popariti,  procediti od vode
-urme očistiti od koštica

Uzeti po 4 lista kora, svaka 3 lista premazati  sa malo  ulja i 2 kašike griza
 Složiti kore jednu  na drugi  koru
Četvrtu koru složiti preko treće kore ali je ne mazati uljem,
Na celoj kori rasprostreti3-4 kašike rendanih jabuka sa malo suvog groždja









Pri dnu kore u nizu poredjati  urme otkoštičene 
Kori ivice saviti sbočne strane i uviti u rolat
Pleh podmazati uljem, redjati rolate pite .
Peći u zagrejanoj rerni od 200c oko 30 do 40 minuta.
Vruću pitu zaliti sa hladnim prelivom
Pitu ostaviti da se ohladi
Hladnu pitu rezati  na  pitice.
Prijatno!
NAPOMENA!

Po svojoj želji i ukusu pitu preliti slatkim prelivom  Volite  suvu pitu možete je se posuti sa prah šećerom.Broj rolata pite zavisiće od  pakovanja kora jer nisu sve iste kore i pakovanja.Kore za pitu ako su deblje redjati po 3 ili ako su tanke po 4kore.Jabuke kao i suvo groždje se mogu povećati  ili smanjiti po svom ukusu..
Probajte pitu zadiviće vas njen ukus...kao i izgled...


















Нема коментара:

Постави коментар