SREĆNA NOVA 2018 GODINA !
VOĆNI KOLAČ SA KRUŠKAMA
I ČOKOLADOM
Lako i brzo se priprema.Veoma je izdašan kolač, ima ga puno. Kolač se može pripremiti i biti posan, samo izbaciti jaja.Sve sastojke izmešati varjačom-bez jaja i peći, ostali postuak je isti.
Prijatno!
POTREBNO JE:
4 JAJA
200g ŠEĆERA
150mL ULJA
150mL VODE
250g MEKOG BRAŠNA
1 KESICA VANILINOG ŠEĆERA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
2 KAŠIKE KAKAA
1kg KRUŠAKA
2 KAŠIKE MEDA
VODA PO POTREBI
100g SECKANOG LEŠNIKA
4 KAŠIKE DŽEMA OD KAJSIJA
GLAZURA
150g ČOKOLADE ZA KUVANJE
2 KAŠIKE ŠEĆERA
2 KAŠIKE ULJA
PRIPREMA:
Rernu odmah uključiti i zagrejati na 180c
Kruške oprati i oguliti.Očišćene kruške iseći na sinije komadiće
Jaja posebno umutiti sa 200g šećera.
U drugu posudu dodati 250g brašno,1 prašak za
pecivo, 1vanilin šećer i 2kašike kakao, 150ml ulja i 150ml vode.
Umućena jaja dodati u pripremljene sastojke i izmešati varjačom
U umućenu smesu dodati polovinu iseckanih krušaka
Svu masu skupa varjačom promešati i sipati u podmazan pravougaoni kalup 23x40cm
Kolač peći na 180c oko30 minuta
Preliv.
Polovinu krusaka isečenih na komadiće pomešati sa 2 kašike meda, staviti u odgovarajući sud. Sipati vodu da ogrezne, sto znači da prekrije kruške
Staviti na vatri i kuvati dok ne provri, kuvati još 5 min. kada provri.
Kruške procediti od vode.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Hladan kolač premazati sa 4 kašika džema od kajsija, poredjati komadiće kuvanih krušaka
Preko krušaka mrvljeni lešnik i iseckanu čokoladu na komadiće
Glazura:
Zatim otopiti 150g čokolade za kuvanje sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera
Glazuru od čokolade preliti ravnomerno po vrhu ceo kolač
Kolač ostaviti da se potpuno ohladi, povoljno je ostaviti da odstoji celu noć
kako bi se ukusi spojili i sjedinili.
Hladan kolač seći na jednaku parčad i služiti.
Kolač ostaje dugo svež i sočan, tada je sve lepši i ukusniji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар