Претражи овај блог

четвртак, 3. август 2017.

KROMPIR PAPRIKAS SA PILETINOM

KROMPIR PAPRIKAS

                                       SA PILETINOM




POTREBNO JE:

400 g  PILECEG MESA SA KOSTIMA(po svom izboru)
1 GLAVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
2 PAPRIKE
1 PARADAJZ
4 SREDNJA KROMPIRA
1 KASICICA SUVOG BILJNOG ZACINA
1 KASICICA CRVENE MLEVENE PAPRIKE
BIBER PO UKUSU
2 LOVOROVA LISTA
50ml ULJA

PRIPREMA
Posudu sa uljem zagrejati na vatri.Na zagrejanom ulju proprziti komade piletine.
Varjacom pilece meso okreteti sa jedne i sa druge strane, da blago porumeni.

Za to vreme povrce oprati.Sitno naseckati, luka, sargarepu, paradajz, papriku,  krompir
iseci na kocke. Dodati povrce prodinstanoj piletini.

Sve zajedno dinstati, meso i povrce, zatim dodati krompir.Povrce povremeno promesati,
i dinstati  sve skupa jos 10 minuta.

Zatim posoliti , dodati suvi biljni zacin, bibera, lovorov slist i  slatku mlevenu papriku, izmesati
varjacom i naliti vodom da ogrezne.

Krompir paprikas kuvati 30 minuta na srednjij temperaturi.
Gotov krompir paprikas skloniti sa vatre.

Sluziti krompir paprikas topao sa prepecenim hlebom uz sezonsku
salatu po svom izboru .

PRIJATNO!









Нема коментара:

Постави коментар