Претражи овај блог

петак, 18. август 2017.

BELA PILECA CORBICA


 

BELA PILECA CORBICA






POTRBNO JE:
300g PILECEG BELOG MESA -bez kostiju
 1-5 VODE
1 GALVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
50 g CELERA
1 KASIKA BRASNA
3 KASIKE ULJA
1 ZUMANCE
3 KASIKE KISELE PAVLAKE
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
SO PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
2 KASIKE SOKA OD LIMUNA-SVEZE
3 GRANCICE PERSUN LIST-svezeg

PRIPREMA:

Glavicu crnog luka iseci na sitnije kockice i dinstati na vrelom ulju.

Sargarepu oguliti i iseci na tanke krugove, dodati je u luk i zajedno dinstati dok ne
omeksaju luk i sargarepa.

Pilece belo meso nozem iseckati na sitnije komadice, i spojiti sa dinstanim povrcem.

Sve zajedno jos malo dinstati dok piletina ne pobeli i  ne ispusti visak vode.
Zatim posuti punu kasiku brasna, izmesati i naliti toplom vodom.

Corbicu poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 40 minuta.
Na kraju dodati zacine i persunov list.

Kada je corbica provrela sa zacinima, skloniti je sa vatre i dodati zumance i kiselu pavlaku.

Umutiti zumance i kiselu pavlaku, sipati malo corbe, razmutiti i preliti je u corbicu.
Zatim dodati limunov sok  izmesati corbicu.

Sluziti se toplom corbicom . Pileca bela corbica je prava vitaminska bomba
 koja krepi i oporavlja organizam.
PRIJATNO!












Нема коментара:

Постави коментар