BRZA VOĆNA TORTA
SA
VIŠNJAMA I PIŠKOTAMA
POTREBNO JE:
400g PIŠKOTA
1kg KISELA PAVLAKA
20 KAŠIKA ŠEĆERA
200ml MLEKA
300g ŠLAG
300ml MLEKA-za potapanje piškota
400g VIŠANJA SMRZNUTIH ili IZ KOMPOTA
PRIPREMA
Okrugli kalup za tortu 24cm obložiti providnom folijom sa svih strana
U odgovarajuću posudu dodati kiselu pavlaku i šećer, kašikom
lagano promešati
Zatim u drugoj posudi umutiti šlag sa malo mleka - koliko je potebno
Umućeni šlag spojiti sa kiselom pavlakom
Finalni postupak
U toplo mleko na kratko umočiti piškote pa ih poredjati sa strane i na dnu kalupa kao što je na slici br.1.
Preko piškota sipati nekoliko kašika fila od kisele pavlake i šlaga koliko je potrebno da se pokriju piškote,
- zatim po filu od kisele pavlake poredjati šaku ocedjenog voća, preko voća opet fil od kisele pavlake i šlaga,
preko šlaga poredjati piškote, opet sve ponoviti
Postupak ponoviti sve dok ima fila , voća i piškota
Na kraju tortu završiti i ukrasiti filom
Obod torte ukrasiti otopljenom čokoladom
Tortu ostaviti na hladnom u frižideru oko 6h, ili najbolje da odstoji preko noći kako bi selepo stegla i sjedinila svoje ukuse
Hladnu tortu seći na šnite i služiti se
2. 3.
4.
5.
Нема коментара:
Постави коментар