Претражи овај блог

субота, 13. мај 2017.

TORTA SA MALINAMA

                                TORTA SA MALINAMA


POTREBNO JE:
ZA KORU:

3 JAJA
3 KASIKE SECERA
3 KASIKE BRASNA
1 KASIKA KAKAOA
1 KASIKA ULJA
100 ml MLEKA
POLA KESICE PRASKA ZA PECIVO

FIL
300 g PLAZMA KEKS (mlevena)
400ml KISELE PAVLAKE
200g SECERA U PRAHU
2 KESICE SLAG PAVLAKE
200ml MLEKA

ZA DEKORACIJU
200g MALINE(smrznute ili sveze)
2 KESICE SLAGA
200ml MLEKA


Za koru,
Razdvojiti belanca od zumanca.Prvo belanca umutiti u cvrst sneg, zatim dodati
 secer i nastaviti sa mucenjem da se secer otopi.
Zatim cvrstom snegu dodati zumanca, nastaviti sa mucenjem da se smesa izjednaci.
U posebnu posudu pomesati prosejano brasno,kakao, pola kesice praska za pecivo.
Pomesane sastojke dodati umucenoj smesi i 2 kasike ulja, drvenom
 varjacom lagano promesati i sjediniti smesu da nema grudvica.
Rernu zagrejati na 200c, okrugli kalup precnika24cm obloziti pek papirom.
U pripremljenom kalupu sipati smesu,zagrejanu rernu smanjiti na 180c  peci
koru na 180c oko 20 minuta.


Koru vrucu preliti sa 100ml hladnog mleka.Koru ostaviti da se hladi i upije
tecnost od mleka.

Fil:
U posudu za mucenje umutiti 2 kesice slaga sa 200ml mleka
.Zatim dodati 400ml kisele pavlake i 200gr secera u prahu.
Mikserom dobro izmiksati da se masa izjednaci, pa dodati 300g mlevene plazme.
FINALNI POSTUPAK:
Koru vratiti u kalupu, na koru sipati ceo fil od plazme, ravnomerno je rasporediti.
Preko fila od plazme poredjati maline (smrznute ili sveze)- malo
malina ostaviti za dekoraciju.




Tortu ostaviti preko noci da se hladi u frizideru kako bi se ukusi sjedinili a fil stego.

Dekoracija torte:
Umutiti penasto 2 kesice slaga sa 300ml mleka.Izvaditi tortu i dekorisati je po izboru.
Ukrasiti tortu  po vrhu slaga sa malinama.
NAPOMENA!
Tortu drzati na hladnom ili u frizideru do sluzenja.Tako hladna torta lepo se sece na parcad.
Umesto malina, moze drugo jagodicasto voce po izboru.
Torta je pravo osvezenje za tople dane.
Prijatno!












3 коментара: