TORTA SA MALINAMA
ZA KORU:
3 JAJA
3 KASIKE SECERA
3 KASIKE BRASNA
1 KASIKA KAKAOA
1 KASIKA ULJA
100 ml MLEKA
POLA KESICE PRASKA ZA PECIVO
FIL
300 g PLAZMA KEKS (mlevena)
400ml KISELE PAVLAKE
200g SECERA U PRAHU
2 KESICE SLAG PAVLAKE
200ml MLEKA
ZA DEKORACIJU
200g MALINE(smrznute ili sveze)
2 KESICE SLAGA
200ml MLEKA
Za koru,
Razdvojiti belanca od zumanca.Prvo belanca umutiti u cvrst sneg, zatim dodati
secer i nastaviti sa mucenjem da se secer otopi.
Zatim cvrstom snegu dodati zumanca, nastaviti sa mucenjem da se smesa izjednaci.
U posebnu posudu pomesati prosejano brasno,kakao, pola kesice praska za pecivo.
Pomesane sastojke dodati umucenoj smesi i 2 kasike ulja, drvenom
varjacom lagano promesati i sjediniti smesu da nema grudvica.
Rernu zagrejati na 200c, okrugli kalup precnika24cm obloziti pek papirom.
U pripremljenom kalupu sipati smesu,zagrejanu rernu smanjiti na 180c peci
koru na 180c oko 20 minuta.
Koru vrucu preliti sa 100ml hladnog mleka.Koru ostaviti da se hladi i upije
tecnost od mleka.
Fil:
U posudu za mucenje umutiti 2 kesice slaga sa 200ml mleka
.Zatim dodati 400ml kisele pavlake i 200gr secera u prahu.
Mikserom dobro izmiksati da se masa izjednaci, pa dodati 300g mlevene plazme.
FINALNI POSTUPAK:
Koru vratiti u kalupu, na koru sipati ceo fil od plazme, ravnomerno je rasporediti.
Preko fila od plazme poredjati maline (smrznute ili sveze)- malo
malina ostaviti za dekoraciju.
Dekoracija torte:
Umutiti penasto 2 kesice slaga sa 300ml mleka.Izvaditi tortu i dekorisati je po izboru.
Ukrasiti tortu po vrhu slaga sa malinama.
NAPOMENA!
Tortu drzati na hladnom ili u frizideru do sluzenja.Tako hladna torta lepo se sece na parcad.
Umesto malina, moze drugo jagodicasto voce po izboru.
Torta je pravo osvezenje za tople dane.
Prijatno!
Divna, voćna, torta!!
ОдговориИзбришиHvala Verice,torta je osvezavsjuca bas za ovo toplo vreme :)
ОдговориИзбришиHvala Verice,torta je osvezavsjuca bas za ovo toplo vreme :)
ОдговориИзбриши