CORBICA OD KOPRIVE
SA
SUVIM KOSTIMA
POTREBNO JE:
500g VRHOVE MLADE KOPRIVE
4OO g SUVE KOSTI
1 GLAVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
1 KOREN PASKANATA
50g CELERA
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
2 KASIKE BRASNA
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
PO UKUSSU BIBERA
PO UKUSU SOLI
2 JAJA
2 KASIKE KISELE PAVLAKE
50 ml ULJA
PRIPREMA:
U odgovarajucu posudu naseckati crni luk, sargarepu, paskanat, celer, suve kosti iseci
na sitnije komadice.
Sve usitnjene sastojke naliti hladnom vodom da prekrije povrce i kosti, (da ogrezne),
staviti na laganoj vatri i kuvati oko 30minuta (dok se meso ne skuva i povrce ne omekne).
staviti na laganoj vatri i kuvati oko 30minuta (dok se meso ne skuva i povrce ne omekne).
Koprivu oprati , usitniti na sitnije trakice.Posudu uzavrelu sa povrcem i kostima
skloniti sa vatre i dodati usitnjenu koprivu .Nastaviti sa kuvanjem corbe sve dok
se kopriva ne skuva i postane mekana oko15minuta.
Napraviti zaprsku-
Zagrejati ulje u tiganju, dodati brasno i uprziti (da zapeni i malo pozuti-paziti da ne izgori).
Uprzenom brasnu dodati kasicicu mlevene paprike, izmesati zaprsku drvenom
varjacom, vrelom zaprskom zaprziti corbicu sa koprivom.Corbicu posoliti i pobiberiti po ukusu.
U tanjiru , viljuskom umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku, izmesati i preliti po zaprzenoj corbici.
Corbicu promesati kasikom, zatvoriti poklopcem i pustiti da provri na laganoj vatri.
Iskljuciti sporet, ostaviti corbicu na toploj ringli do posluzenja.
Iskljuciti sporet, ostaviti corbicu na toploj ringli do posluzenja.
NAPOMENA!
Corbica sa mladom koprivom i suvim kostima je izuzetnog ukusa, koja je
okrepljujuca i zdrava za nas organizam.
Sluziti corbicu toplu uz kiselo mleko.
okrepljujuca i zdrava za nas organizam.
Sluziti corbicu toplu uz kiselo mleko.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар