COKO PUSLICA
SA
SUMSKIM VOCEM
ZA KORU PUSLICU:
5 BELANACA
250g SECERA
ZA FIL:
5 ZUMANACA
100g SECERA
90g GUSTINA
750ml MLEKA
1 KESICA VANILINOG SECERA
100g COKOLADE ZA KUVANJE
250g MARGARIN
200g SUMSKOG VOCA
ZA DEKORACIJU:
200g SLAGA SLATKA PAVLAKA
200ml MLEKA
PRIPREMA:
Posebnom sudu odvojiti belanca od zumanca.
U sud umutiti belanca u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera.Mutiti mikserom belanca
bez prekida sve dok se secer ne otopi.
Cetvrtasti pleh obloziti pek papirom za pecenje, sipati masu od belanaca i ravnomerno
rasporediti po plehu.
Formirati na papiru jednake dve koreod belanaca , kao sto je na slici
Pripremanje fila:
Na vatru staviti posudu sa mlekom da provri. U manju posudu umutiti zumanca sa secerom
i vanilinim secerom, dodati gustin, umesati i zjednaciti mesavinu.
Pripremljenu mesavinu dodati u provrelo mleko, mesati masu bez prestanka
sve dok se masa ne zgusne i postane glatka bez grudvica.
Skuvani fil skloniti sa vatre, da se ohladi ali ne potpuno(da je fil mlak).
Umutiti omeksali margarin sa 100g secera u prahu.Postepeno margarin dodavati, kasiku
po kasiku u filu od zumanaca.Mikserom mutiti masu sve dok se ne sjedini, i postane
glatka kompaktna masa.
Umucenu masu podeliti na dva dela:
u prvi deo mase dodati otopljenu cokoladu
u drugi deo ostaje isti
Voce pripremiti i dobro ga ocediti od viska soka.
Umutiti slag penasto sa 200ml mleka .
FINALNI POSTUPAK:
Na tacnu sloziti koru od belanaca, zatim je premazati filom od cokolade,po
cokoladi poredjati voce, po vocu umuceni slag, zatim opet kora, pa zuti fil od
zumanaca, pa voce poredjati, i na kraju umuceni slag.
Tortu dobro ohladiti u frizideru , (najbolje tortu ostaviti preko noci da odstoji)da
se torta lepo sjedini..
Tortu izvaditi iz frizidera, i ukrasiti je po zelji( mleveni lesnik, rendana cokolada i voce).
Hladnu tortu seci na kocke i sluziti.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар