Претражи овај блог

субота, 13. мај 2017.

COKO PUSLICA SA SUMSKIM VOCEM

                               

                                      COKO PUSLICA  

                                                SA 

                                       SUMSKIM VOCEM




 POTREBNO JE:
ZA KORU PUSLICU:
5 BELANACA
250g SECERA

ZA FIL:

5 ZUMANACA
100g SECERA
90g GUSTINA
750ml MLEKA
1 KESICA VANILINOG SECERA
100g COKOLADE ZA KUVANJE
250g MARGARIN
200g SUMSKOG VOCA

ZA  DEKORACIJU:
200g SLAGA SLATKA PAVLAKA
200ml MLEKA



PRIPREMA:
Posebnom sudu odvojiti belanca od zumanca.
U sud umutiti belanca u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera.Mutiti mikserom belanca
 bez prekida sve dok se secer ne otopi.


Cetvrtasti pleh obloziti pek papirom za pecenje, sipati masu od belanaca i ravnomerno
 rasporediti po plehu.
Formirati na papiru jednake dve koreod belanaca , kao sto je na slici


 Koru peci u zagrejanoj rerni na 150c oko 60minuta.


Pripremanje fila:
Na vatru staviti posudu sa mlekom da provri. U manju posudu umutiti zumanca sa secerom
i vanilinim secerom, dodati gustin,  umesati i zjednaciti mesavinu.
Pripremljenu mesavinu dodati u provrelo mleko, mesati masu bez prestanka
sve dok se masa ne zgusne i postane glatka bez grudvica.
Skuvani fil skloniti sa vatre,  da se ohladi ali ne potpuno(da je fil mlak).
Umutiti omeksali margarin sa 100g secera u prahu.Postepeno margarin dodavati, kasiku
po kasiku u filu od zumanaca.Mikserom mutiti masu sve dok se ne sjedini, i postane
glatka kompaktna masa.
Umucenu masu podeliti na dva dela:
u prvi deo mase dodati otopljenu cokoladu
u drugi deo ostaje isti
Voce pripremiti i dobro ga ocediti od viska soka.
Umutiti slag penasto sa 200ml mleka .

FINALNI POSTUPAK:

Na tacnu sloziti koru od belanaca, zatim je premazati filom od cokolade,po
 cokoladi poredjati voce, po vocu umuceni slag, zatim opet kora, pa zuti fil od
zumanaca, pa voce poredjati, i na kraju umuceni slag.
Tortu dobro ohladiti u frizideru , (najbolje tortu ostaviti preko noci da odstoji)da
 se torta lepo sjedini..
Tortu izvaditi iz frizidera, i ukrasiti je po zelji(  mleveni lesnik,  rendana cokolada i voce).
Hladnu tortu seci na kocke i sluziti.
PRIJATNO!










Нема коментара:

Постави коментар