Претражи овај блог

субота, 6. мај 2017.

SARMICE OD ZELJA SA SUVIM KOSTIMA


SARMICE OD ZELJA

                                   SA SUVIM KOSTIMA






POTREBNO JE:

3 VEZE ZELJA
400g MESANOG MLEVENOG MESA
1 GLAVICA CRNOG LUKA
100g KORENA CELERA SVEZEG
1 VECA SARGAREPA
40g PIRINCA
300g SUVIH SVINJSKIH KOSTIJU
1 KASIKA SVINJSKE MASTI-, (moze i ulje oko50ml)
1 KASICICA SOLI
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
BIBERA PO UKUSU

PRIPREMA:
Pirinac staviti u manji sud i naliti vodom. Voda treba da pirinac malo prekrije, kuvati ga
 nekoliko minuta. Poklopiti i ostaviti pirinac na iskljucenoj ringli da nabubri  i upije ostatak vode.
U sud staviti luka sitno iseckan, posoliti i prodinstati na masti ili ulju dok ne omeksa.
Dok se luk dinsta narendati celer i sargarepu.U luk dodati celer, sargarepu, meso
 mleveno i dinstati sve zajedno nekoliko minuta.Fil od mesa skloniti sa vatre, dodati
skuvani pirinac, biber po ukusu i mlevenu papriku.
Zelje oprati, istanjiti drsku, preliti ga sa vrelom vodom, ostaviti ga poklopljeno oko5 minuta
da odstoji i omeksa.
Na nalicje lista staviti punu kasiku fila, preklopiti levu i desnu stranu lista preko fila ka sredini
i uviti sarmicu.


Sarmicu redjati jednu do druge u djuvecu , ili duguljastoj tepsiji zajedno sa komadicima
 suvih kostiju. Naliti vodom da ogreznu, kuvati da provre.Zatim nastaviti sa kuvanje na laganoj
vatri oko 30 minuta.
NAPOMENA!
Zagrejati rernu  na 200c, staviti sarmice u zagrejanoj rerni  da se zapecu oko 15 minuta.
Napraviti zaprsku, u tiganju zagrejati malo ulja, dodati kasiku brasna i pola kasicice
 mlevene paprike, vrelom zaprskom preliti preko zapecenih sarmica. Sarmice vratiti
nazad u rernu,  iskljuciti rernu. Ostaviti  sarmice  do posluzenja .Tople sarmice sluziti uz kiselo meleko .
PRIJATNO!

















Нема коментара:

Постави коментар