Претражи овај блог

четвртак, 25. мај 2017.

BRZA-COKO- KEKS FANTAZIJA SA JAGODOM

BRZA-COKO- KEKS FANTAZIJA 

SA JAGODOM   

 


Mesec je maj, nazlost vecinom kisan i pomalo hladan.Jagode su stigle , mislim na one prave, mirisljave kao sto su iz moje baste.Od jagode se  mogu napraviti bas lepe  poslastice , kao sto je slatko od jagoda, gustog soka i   ukusnog dzema.
Napravih ovu tortu  , da se barem zasladimo i uzivamo u njenom ukusu.Volim vocne brze  torte, kao sto je  vocna Fantazija  od keksa sa jagodom.Ne oduzima puno vremena u prirpremi ova vocna fantazija. Uzivas u njenom ukusu sa manje stresa, i bas te briga  sto je lose vreme.Zar nisu lepe jagode, koje su sazrele u mojoj basti i prosto mame da ih probas.Pozdrav iz moje prelepe baste i uzivajte u ukusu ove vocne fanatzije.PRIJATNO!






POTREBNO JE:

700g TURSKOG KEKSA-Petitbeurre

FIL:
1 L MLEKA
2 KESICE PUDINGA OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA 
2 KASIKE OSTROG BRASNA
100g SECERA
250g MARGARINA
100g SECERA U PRAHU
--------------------
200g MLEVENOG LESNIKA
6 KREM BANANICE
300g JAGODA

DEKORACIJA:
200g SLAG PENE
200ml MLEKA
200g JAGODE
100g MRVLJENOG LESNIKA

JOS
200ml MLEKA ZA POTAPANJE KEKSA

PRIPREMA:
U posudu sa malo mleka razmutiti mesavinu sa 2 pudinga od vanile, secer,  2 kasike
gustina, 2 kasike ostrog brasna.Ostatak mleka staviti da prokljuca, zatim umesati pripremljenu 
mesavinu sa pudingom od vanile.Mesati bez prestanka varjacom sve dok se puding ne zgusne.
Gotov puding ostaviti da se prohladi.
Umutiti omeksali margarin sa 100g prah secera,  spojiti ga sa hladnim pudingom od vanile.
Fil podeliti jednako na tri dela:
-prvi deo fila staviti 200g mlevenog lesnika
-drugi deo fila  300g jagode naseckane
-treci deo fila 6 krem bananica


FINALNI DEO:
Keks potapati  u mlakom mleku,(brzo samo da prodje kroz mleko)  poredjati na tacnu, rasporediti ravnomerno prvi fil od lesnika,
poredjati drugi red keksa pa premazati ravnomerno drugi fil od jagoda, opet poredjati red keksa
malo potopljen u mleko, zatim premazati fil sa  bananicama.
Dekoracija:
Umutiti cvrsto 200g slag pene sa 200ml hladnog mleka, premazati celu tortu  sa polovinom 
 slaga, pa posuti naseckane jagode po slagu, zatim ukrasiti tortu sa ostatkom slaga.
Na kraju tortu posuti izmrvljenim lesnikom.
Tortu dobro ohladiti, seci je na parcad ili snite. Sladiti se i uzivati u njenom fantasticnom ukusu.
PRIJATNO!




















Нема коментара:

Постави коментар