ČOKO LEDENE KOCKE
Čokoladno ledeno zadovoljstvo koje treba probati!
Čoko ledene kocke na malo drugačiji način. Bogata čokoladna krema sa sočnom korom se stapa u savršenu celinu i čine ledene kocke ukusne i neodoljive.Kolač sam radila sa malim izmenama,ostalo po receptu " Natašine slastice".Kolač- Čoko ledene kocke- kolač je izdašan ima ga dosta, sve što duže stoji kolač je sve lepši i lepši...
Prijatno!
POTREBNI SASTOJCI:
ZA PATIŠPANJ:
6 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
80g MARGARINA
200g BRAŠNA
100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
2-3 KAŠIKE KAKAA
PRELIV ZA PATIŠPANJ:
300 ml VODE
200g ŠEĆERA
2 KESICE VANILIN ŠEĆER
KREM:
1.5l MLEKA
200g ŠEĆERA
10 KAŠIKA GUSTINA
2 KAŠIKA BRAŠNA
1 KESICA VANILIN ŠEĆER
200g MARGARINA
200gČOKOLADE MILKA
DEKORACIJA
1/2l SLATKE PAVLAKE
50g ČOKOLDE
Priprema patišpanja
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg sa prstohvat soli,
dodati žumanca, šećer i sve zajedno umutiti u penastu masu
Zatim dodati preostale sastojke, otopljeni margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo
narendanu čokoladu i kakao.
Promešati varjačom i sjediniti u finu kompaktnu masu
Četvrtasti pleh veličine 30x40 podmazati, sipati umućenu masu
Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200c oko 25 minuta
Patišpanj izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi
Preliv za patišpanj
U malu posudu pomešati vodu, šećer i vanilin šećer, kuvati da proključa
Zatim skloniti i preliti preko hladnog patišpanja
Priprema fila
Od 1/5 l mleka odvojiti 500ml mleka, u njemu dodati šećer, gustin, brašno i vanilin šećer
Ostatak 1l mleka staviti na vatri da proključa
U proključalo mleko dodati pripremljenu smesu sa mlekom, mešati i kuvati dok se masa ne zgusne.
Fil ostaviti da se ohladi
Umutiti omekšali margarin, dodati u hladan fil, mikserom sve sjediniti
Patišpanj premazati belim filom u tankom sloju,
a zatim u beo fil dodati otopljenu milka čokoladu, mikserom izmiksati i sjediniti fil
Tamni deo fila premazati preko belog fila
Dekorisati kolač umućenom slatkom pavlakom, a po vrhu ukrasiti otopljenom čokoladom
Нема коментара:
Постави коментар