- 1 PAKOVANJE OBLANDI
- 250 ml MLEKA
- 250 g ŠEĆERA
- 1 MARGARIN
- 200g ČOKOLADE ZA KUVANJE
- 300g MLEVENE PLAZME
PRIPREMA:
- U posudu stavite da provri šećer i mleko
- Kada je provrelo mleko i šećer dodajte margarin i čokoladu.
- Mešajte kašikom sve dok se ne otopi čokolada.
- Kada se čokolada otopila, sklonite sa šporeta i odmah dodajte mlevenu plazmu, zatim sve dobro izmešajte i sjedinite smesu.
- Na tacni stavite list oblande sa rupicama na gore, filujte redom, list oblande pa fil, sve tako redom dok ima fil.
- Poslednji list oblande ne filovati
- Oblandu na kraju pritisnite knjigom ili nekim čvrstim predmetom , ostavitie da oblanda prenoći kako bi se lepo stegla .
Savet mali:
Ako želite posnu oblandu, umesto mleka kravljeg - dodati sojino mleko , posna plazma keks - zameniti umesto mlečne plazme.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар