SOČNE KOCKE OD VIŠANJA
ZA KORU:
4JAJA
10 KAŠIKA ŠEĆERA
8 KAŠIKA BRAŠNA
100ml MLEKA
100ml ULJA
1/2 KESICE PRAŠKA ZA PECIVO
FIL OD VIŠANAJA:
500g VIŠANJA BEZ KOŠTICA -- smrznute višnje ili iz kompota
1l VODE ILI SOKA OD VIŠANJA
3 PUDINGA OD VIŠANJA
200g ŠEĆERA
FIL OD SLATKE PAVLAKE
250ml SLATKA PAVLAKA
2-3 KAŠIKA ŠEĆERA
JOŠ:
CIMET ZA POSIPANJE KOLAČA
VIŠNJE
PRIPREMA:
PRIPEMA KORE
Umutiti pensto jaja sa šećerom
Zatim dodati ostale sastojke, masu izmešati i sjediniti varjačom .Umućenu masu sipati u kalupu podmazanom i posutim brašnom. U kalup prečnika32cm peći koru u zagrejanoj rerni na 200c oko 20 minuta.
Koru gotovu izvaditi i ohladiti.
Za to vreme spremiti fil od višanja
Višnje otkoštičene od koštica ili iz kompota staviti u sud sa šećerom u1l vode.Kuvati dok višnje ne provru.
Predhodno odvojiti malo soka ili vode, umešati puding od vanile i zakuvati u provrele višnje
Kuvati i mešati dok masa od visanja ne postane gusta.
Skloniti sa vatre visnje puding, ostaviti da se ohladi.
Na hladnoj kori rasporediti celu masu fila od višanja
Umutiti slatku pavlaku, rasporediti je po hladnom filu od višanja.
Kolač ostaviti na hladnom ili u frižideru da se ohladi.
Hladan kolač seći na jednake kocke, zatim po vrhu kolač posuti cimetom i ukrasiti višnjama iz slatka.