Претражи овај блог

субота, 3. март 2018.

SOČNE KOCKE OD VIŠANJA

SOČNE KOCKE OD VIŠANJA




POTREBO JE:

ZA KORU:

4JAJA
10 KAŠIKA ŠEĆERA
8 KAŠIKA BRAŠNA
100ml MLEKA
100ml ULJA
1/2 KESICE PRAŠKA ZA PECIVO

FIL OD VIŠANAJA:

500g VIŠANJA BEZ KOŠTICA -- smrznute višnje ili iz kompota
1l VODE ILI SOKA OD VIŠANJA
3 PUDINGA OD VIŠANJA
200g ŠEĆERA

FIL OD SLATKE PAVLAKE
250ml SLATKA PAVLAKA
2-3 KAŠIKA ŠEĆERA

JOŠ:
CIMET ZA POSIPANJE KOLAČA
VIŠNJE

PRIPREMA:

PRIPEMA KORE

Umutiti pensto jaja sa šećerom
Zatim dodati ostale sastojke, masu izmešati i sjediniti varjačom .Umućenu masu sipati u kalupu podmazanom i posutim brašnom. U kalup prečnika32cm peći koru u zagrejanoj rerni na 200c oko 20 minuta.
Koru gotovu izvaditi i ohladiti.

Za to vreme spremiti fil od višanja

Višnje otkoštičene od koštica ili iz kompota staviti u sud sa šećerom u1l vode.Kuvati dok višnje ne provru.
Predhodno odvojiti malo soka ili vode,  umešati puding od vanile i zakuvati u provrele višnje
Kuvati i mešati dok masa od visanja  ne postane gusta.
Skloniti sa vatre visnje puding, ostaviti da se ohladi.
Na hladnoj kori rasporediti celu masu fila  od višanja
Umutiti slatku pavlaku,  rasporediti je po hladnom filu od višanja.
Kolač ostaviti na hladnom ili u frižideru da se ohladi.
Hladan kolač seći na jednake kocke, zatim po vrhu kolač posuti cimetom i ukrasiti višnjama iz slatka.