ROLOVANA PITA SA SIROM
POTREBNO JE:
500g GOTOVE KORE ZA PITU
400g SITANOG SIRA
3 JAJA
FIL ZA PREMAZ KORA
2 JAJA
1 ČAŠA GUSTOG JOGURTA
1 ČAŠA PŠENIČNOG GRIZA
1ČAŠA ULJA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
PRIPREMA:
U posudu posebno pripremiti fil od jaja i sira
U drugu posudu dodati sve sastojke za premaz kora, izmešati i sjediniti fil.
Malo fila ostaviti za premazivanje pite pre pečenja
Kalup od šporeta zagrejati u rernu na 200c.
Na radnu površinu rasporediti jednu koru, premazati je sa 3 kašike fila za premazivanje.
Zatim drugu koru iscepkati na sitnije komadiće i posuti je po kori sa premazom.
Preko iscepkane kore rasporediti fil od sira.
Koru filovanu sa sirom saviti i spojiti strane ivice jednu prema drugoj strani.
Kraj kore saviti zatim urolati u rolnu.
Pleh zagrejan izvaditi iz šporeta, obložiti masnim papirom.Poredjati u pleh rolnice pite
Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180c oko 40 minuta, da pita blago porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар