Претражи овај блог

уторак, 13. март 2018.

ČOKOLADNI KOLAČ PIJANA CRNKINJA



                      ČOKOLADNI KOLAČ PIJANA CRNKINJA




Čokoladni kolač pijana crnkinja koji  osvaja pri prvom zalogaju.
Fini i jednostavan kolač. Spoj čokolade i pijanih višanja je pravi užitak za nepca.

POTREBNO JE:

ZA KORU:-MERA ČAŠE OD JOGURTA

3 ČAŠE BRAŠNA
3 ČAŠE JOGURTA
2ČAŠE ŠEĆERA
1 ČAŠA ULJA
3 KAŠIKE KAKAA
2 KAŠIČICE SODE BIKARBONE

ZA PRELIV:

200ml MLEKA
1 KESICA NES KAFA

FIL OD ČOKOLADE:

400ml MLEKA
4 KAŠIKE ŠEĆERA
1 KESICA PUDINGA OD ČOKOLADE
250g VIŠANJA smrznute ili iz višnjevače
5 KAŠIKA VIŠNJEVAČE -

ČOKOLADNA GLAZURA:

150g ČOKOLADE ZA KUVANJE
100g MARGARINA
3 KAŠIKE ŠEĆERA
100ml MLEKA


PRIPREMA:

U posudu sipati sve sastojke, varjačom ili mikserom izmešati i sjediniti masu.

Pleh od šporeta obložiti masnim papirom. Isipati masu i peći u rerni na 180c oko40minuta.

Koru proveriti čačkalicom da li je pečena nakon nekog vremena, ako se testo lepi ostaviti još da se peče.

Gotovu koru ohladiti, skinuti papir,  preseći je uzduž na pola da se dobiju dve jednake kore
Zatim kore poprskati mlekom pomešano sa nes kafom.

Fil od čokolade
Mleko sa šećerom staviti na vatri da provri, u malo odvojenog mleka umešati kesicu pudinga od čokolade.Mešati neprekidno masu dok se ne zgusne.

Koru vratiti u kalup odgovarajući, premazati je mlakim pudingom od čokolade, poredjati ocedjene višnje koje su bile poprskane sa nekoliko kašika višnjevače.

Odozgo preko pudinga od čokolade staviti drugu koru.

Glazura od čokolade
U posudu spojiti i otopiti sve sastojke za glazuru, zatim po vrhu preliti ceo kolač.
Kolač ostaviti da se dobro ohladi, a zatim seći na kocke i služiti se.

PRIJATNO!












Нема коментара:

Постави коментар