Претражи овај блог

петак, 7. јул 2017.

DOMACI SIRUP OD VISANJA

                               DOMACI SIRUP OD VISANJA




POTREBNO JE:

3 kg VISANJA-ociscenih od kostica
3 KESICE  LIMONTUSA
1/5 l VODE
SECER PO POTREBI


PRIPREMA:

Visnje oprati, iskosticiti od kostice. U dubokom loncu staviti iskosticene visnje
 sa 3 kesice limontusa.

Rukama visnje izgnjeciti, dodati 1/5 l vode.Pokriti lonac krpom sa visnjama
i ostaviti da odstoji preko noci.

Visnje  rukama izgnjeciti, da sav sok iz njih izadje.Sok zajedno sa visnjama
 procediti kroz cistu gazu ili cedilo.Rukama iscediti visnje sve dok ima soka.

Procedjen sok sipati u odgovarajucu posudu, izmeriti sok loncetom ili soljom od 200ml .
Koliko ima soka toliko secera dodati u posudi.

Staviti na sporetu posudu sa sokom, kuvati na jacoj temperaturi da sok provre.
Povremeno skidati penu, i kuvati sok od kada provri oko 1o minuta.

Posudu skloniti sa sporeta, vreo sok sipati u ciste sterilisane staklene flase.
Flase sa sokom poredjati jednu flasu do druge flase i pokriti starim cebetom, ostaviti
da se falase same po sebi ohlade.

Sok ostaviti na hladnom da stoji i doceka zimu.

NAPOMENA!

Sok moze se sipati  u plasticnim flasama, samo treba sok ohladiti pa sipati u plasticne flase.
Plasticne flase dobro zatvoriti i staviti odmah  u zamrzivacu.
 Iscedjeni ostaci pulpe visnje,  ostaviti u plasticnim kesicama u zamrzivacu za kolace.










Нема коментара:

Постави коментар