Претражи овај блог

среда, 26. јул 2017.

CUFTE U PARADAJZ SOSU

CUFTE U PARADAJZ SOSU


POTREBNO JE;

300g MESANOG MLEVENOG MESA
1 JAJE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
2 CENA BELOG LUKA
1 SARGAREPA
3 KASIKE PREZLI
PO UKUSU SO
PO UKUSU SUVI BILJNI ZACIN
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
PO UKUSU BIBERA
MALO NANE


SOS OD PARADAJZA:

100ml ULJA-
2 KASIKE BRASNA
4 PARADAJZA
2 CASE VODE
1/2 KASICICE SECERA
POSOLITI -
ZACINITI-po ukusu

PRIPREMA:
U posudu sa mlevenim mesom dodati sitno iseckan crni i beli luk sargarepu.
Dodati celo jaje, parce sredine hleba iscedjenog od mleka.

Smesu od mesa posoliti, zaciniti suvim zacinom i pobiberiti po svom ukusu.
Rukama smesu dobro izmesati i izgnjeciti u kompaktnu masu

Smesu dobijenu od mesa, rukama oblikovati male cufte.U tiganj na vrelom
 ulju prziti cufte, jednako sa jedne i sa druge strane.

Gotove cufte, stavljati na papirnom ubrusu da se iscedi visak
masnoce, skloniti cufte sa strane dok se priprema sos.

Paradajz sos:
Paradajz  ceo staviti u kljucalu vodu, drzati ga  par minuta pa ga izvaditi iz
 vrele vode, i ostaviti da se malo prohladi.

Paradajz oguliti skinuti kozicu,  ispasirati u blenderu  da se dobije
 gusti sok od paradajza.

U posudu zagrejati ostatak ulja, pa proprziti 2 kasike brasna, mesati varjacom
-paziti da brasno ne porumeni.

Dodati odmah pasirani paradajz i kasicicu mlevene peprike, mesati varjacom da se
masa izjednaci i da nema grudvica.U gustu smesu dodati 2 case vode po200ml
 koliko je potrebno.

Sos kuvati 3-4 minuta.Dodati zacine po zelji kao i secer.
Gotove cufte spustiti u vrelom sosu, protresti posudu da se cufte sjedine
sa sosom , poklopiti i krckati sve zajedno jos pola sata.

NAPOMENA!
Da bi cuftice bile pikantne i vrlo ukusne zavisice od vrsta zacina , luka stavljati  samo
 u mesu .Pikantne cuftice sluziti uz pire krompir, kuvane makarone, kuvani pirinac.
Po zelji salata sezonska.
PRIJATNO!













Нема коментара:

Постави коментар