CUFTE U PARADAJZ SOSU
300g MESANOG MLEVENOG MESA
1 JAJE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
2 CENA BELOG LUKA
1 SARGAREPA
3 KASIKE PREZLI
PO UKUSU SO
PO UKUSU SUVI BILJNI ZACIN
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
PO UKUSU BIBERA
MALO NANE
SOS OD PARADAJZA:
100ml ULJA-
2 KASIKE BRASNA
4 PARADAJZA
2 CASE VODE
1/2 KASICICE SECERA
POSOLITI -
ZACINITI-po ukusu
PRIPREMA:
U posudu sa mlevenim mesom dodati sitno iseckan crni i beli luk sargarepu.
Dodati celo jaje, parce sredine hleba iscedjenog od mleka.
Smesu od mesa posoliti, zaciniti suvim zacinom i pobiberiti po svom ukusu.
Rukama smesu dobro izmesati i izgnjeciti u kompaktnu masu
Smesu dobijenu od mesa, rukama oblikovati male cufte.U tiganj na vrelom
ulju prziti cufte, jednako sa jedne i sa druge strane.
Gotove cufte, stavljati na papirnom ubrusu da se iscedi visak
masnoce, skloniti cufte sa strane dok se priprema sos.
Paradajz sos:
Paradajz ceo staviti u kljucalu vodu, drzati ga par minuta pa ga izvaditi iz
vrele vode, i ostaviti da se malo prohladi.
Paradajz oguliti skinuti kozicu, ispasirati u blenderu da se dobije
gusti sok od paradajza.
U posudu zagrejati ostatak ulja, pa proprziti 2 kasike brasna, mesati varjacom
-paziti da brasno ne porumeni.
Dodati odmah pasirani paradajz i kasicicu mlevene peprike, mesati varjacom da se
masa izjednaci i da nema grudvica.U gustu smesu dodati 2 case vode po200ml
koliko je potrebno.
Sos kuvati 3-4 minuta.Dodati zacine po zelji kao i secer.
Gotove cufte spustiti u vrelom sosu, protresti posudu da se cufte sjedine
sa sosom , poklopiti i krckati sve zajedno jos pola sata.
NAPOMENA!
Da bi cuftice bile pikantne i vrlo ukusne zavisice od vrsta zacina , luka stavljati samo
u mesu .Pikantne cuftice sluziti uz pire krompir, kuvane makarone, kuvani pirinac.
Po zelji salata sezonska.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар