Претражи овај блог

петак, 28. фебруар 2020.

SOFTANE ĆUFTE







Potrebno za ćufte:

  • 500g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kriška bajatog hleba
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • ulje


Za sos:


  • 100ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 500ml pasiranog soka od paradajza
  • 500ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • so po ukusu
  • 2-3 lovorovog lista
  • bibera po ukusu


Prilog

  •  pire krompir


Priprema:


  • U mleveno meso dodajte jaje, sitno naseckani crni  i beli luk,natopljen isceđenu sredinu hleba, so i mleveni biber.
  • Meso i sve sastojke dobro izmešajte sjedinite.Smesu ostavite u frižideru 30minuta..


  • Rukama formirajte male ćufte, zatim ih propržite na zagrejanom ulju sa svih starna.
  • U dubokoj  posudi zagrejte ulje  i propržite brašno da malo porumeni, dodajte mlevenu papriku,kuvani paradajz i vodu.
  • Drvenom varjačom promešajte, dodajte šećer,lovorov list, biber i posolite po ukusu, mešajte svo vreme dok ne provri.
  • Zatim ubacite već ispržene ćuftice, kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
  • Gotove ćuftice u sosu od paradajza služite uz pire krompir..
Prijatno!















Нема коментара:

Постави коментар