Претражи овај блог

понедељак, 27. децембар 2021.

ROLOVANA SVINJSKA PLEĆKA










Vikendom volimo da se porodično okupimo na nedeljnom ručku.
Svaki put želim da ih iznenadim sa ukusnim ručkom, i uvek se oduševe mojim kulinarijama...

  Za ručak spremila sam  rolovanu svinjsku plećku sa puno aromatičnih začina i mesnih dodataka koji mesu daju poseban ukus i šmek kada se ispeče..
Za posebne prilike  rolujem meso od plecke .
Šta je sve potrebno  pogledajte u detaljnijem opisu.



POTREBNO JE:

 2,5 kg -3 kg svinjske plećke
 250 g praške šunke
100g kulena
 250g kačkavalja
 1 čaša piva
  senf
  grančica ruzmarina
 1 kašičica majčine dušice
 1 kašičica suvog bosiljka
  so
  biuber crni
 50g slanog kikirikija
3 svinjske masti



PRIPREMA PLEĆKE ZA ROLOVANJE I PEČENJE:


Svinjsku plećku istanjite gde je potrebno, zasecite meso uzduž naizmenično  sa jedne i sa druge strane, ne do kraja.
Meso plećke rasirite i istanjite tučkom, zatim posolite i pobiberite sa svih strana.
 Unutrašnju stranu mesa koju treba rolati premažate dobro senfom i  pospite sušenim bosiljkom.
 Preko toga stavite red kulena, zatim red praške šunke, pospite sitno iseckanim  kikirikijem i sitno seckani
 sveži ruzmarin.
 Odozgo stavite red kačkavalja sečenog na listiće te  pospite i začinite mačjinom dušicom.
 Meso urolajte i vežite koncem  (ili kupiti gotove mrežice za rolovanje mesnih rolata).
 Uvecem sudu zagrejatie svinjsku mast, zatim rolovanu plećku zapecite sa svih strana da porumeni .
 Preručite plećku u pleh sa zagrejanom svinjskom mašću i pecite u zagrejanoj rerni na 250c oko 20 minuta, zatim smanjite na 180c i tako pecite do kraja pečenja.
 Svinjsku plećku povremeno nalivajte  pivom.
  Služite je rolovamo meso toplo uz pire krompir, rolovano meso je veoma je ukusno i kada se ohladi.
 PRIJATNO!




,






Нема коментара:

Постави коментар