Претражи овај блог

субота, 8. април 2017.

COKO-PLAZMA KOLAC


COKO-PLAZMA KOLAC






POTREBNO JE:

PISKOTE 200 g
200g MLEVENE PLAZME
1L MLEKA
200g SECERA
2 PUDINGA OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA
200g MARGARINA


ZA DEKORACIJU:
200ml SLATKE PAVLAKE
200g COKOLADE ZA KUVANJE

PRIPREMA:

U posudu staviti secer i uspinovatri ga na laganu nvatru.   Secer treba da se otopi, kao
 tecna karamel masa.
Od 1litra  mleka odvojiti malo mleka i umesati mesavinu od 2 pudinga od vanile sa 2 kasike
 gustina.  Mleko preostalo dodati u uspinovani secer i kuvati sve dok mleko ne uzavri.
Zatim umesati mesavinu od pudinga u uzavrelo mleko, uz stalno mesanje dok se masa ne zgusne.
Karamel puding ostaviti da se malo prohladi.
Umutiti omeksali margarin sa secerom u prahu,  mikserom sjediniti u toplu karamel masu.
 U karamel masu dodati 200g mlevene plazme, varjacom dobro izmesati i sjediniti masu.

U kalupu poredjati red piskota,  predhodno potopljene u mleku.Zatim celu kolicinu ravnomerno
rasporediti po piskotama karamel sa plazmom.Ostale piskote potopiti u mleku i poredjati po filu.
Na tihoj vatri otopiti 200g cokolade sa malo mleka oko6 kasika, polovinu cokolade preliti preko piskota.
Umutiti slatku pavlaku, premazati je po vrhu piskota prelivene cokoladom.
Ostatkom otopljene cokolade dekorisati  plazma kolac.
Plazma kolac ostaviti na hladnom u frizideru da se ohlad. Najbolje je preko noci ostaviti kolac
kako bi se stego i sjedinio ukuse.












Нема коментара:

Постави коментар