Претражи овај блог

недеља, 23. април 2017.

COKOLADNA KEKS TORTA SA LESNIKOM

COKOLADNA KEKS TORTA 

                                         SA LESNIKOM




 POTREBNO JE:

600g COKOLADNOG  KEKSA PETITBEURRE
250ml MLEKA

FIL OD PUDINGA:
1L MLEKA
6 KASIKA SECERA
3 PUDINGA OD VANILE
1 MARGARIN
200g SECERA U PRAHU
200g PECENOG LESNIKA

ZA DEKORACIJU TORTE
200g SLAGA
200ml GAZIRANE VODE

ZA OGRADICU OD COKOLADE:
200g MENAZ COKOLADE ZA KUVANJE

Na vatru staviti posudu sa mlekom i secerom da prokljuca.Od te kolicine, odvojiti
malo mleka, izmesati tri kesice pudinga od vanile, zatim ga umesati u uzavrelom mleku.
Mesati varjacom masu neprekidno sve dok se puding ne zgusne.Vrelu masu ostaviti da se ohladi.
U drugu posudu mikserom umutiti i sjediniti omeksali margarin sa secerom u prahu.
Umuceni margarin dodati u hladan puding od vanile, mikserom sve izmesati i sjdeiniti
 celokupnu masu od pudinga sa umucenim margarinom.
Pecene lesnike samleti i dodati u umucenu masu od pudinga.
Drvenom varjacom izmesati, sve sjediniti u kompaktnu masu.

Finalni deo:
Na tacnu poredjati red keksa,  koji je predhodno umocen u mleko,  fil od
 pudinga sa lesnikom, po nekoliko kasika na jednom redu..
Zatim red keksa( 4x5), opet fil i sve tako doko ima fila i keksa. Poredjano je 5 redova
 sa kesom i filom.

Dekoracija torte:
Za ogradicu od cokolade
Na tihoj vatri otopiti 200g cokolade. Pleh obloziti masnim papirom, isipati otopljenu cokoladu.
 Zatim je ravnomerno rasporediti po masnom papiru.Paziti da je masa iste debljine.
Kada pocne da se  cokolada steze oznaciti je nozem velicinu ogradice prema velicini torte.
Umutiti slag, dekorisati tortu po svom izboru.Strane torte obloziti sa ogradicom
od cokolade i povezati ukrasnom trakom.
 Ukrasenu tortu ostaviti na hladnom do posluzenja.

NAPOMENA:
Cokoladna keks torta sa ukusom lesnika - napravljena je sa malim izmenama po
 *Daninom receptu *koju sam preuzela sa  portala *Recepti .com*.*Torta se zove
*Torta sa cokoladnim keksom*
Dopala mi se taj kremasti spoj cokoladnog keksa i lesnika.Tortu najbolje praviti dan ranije
kako bi se ukusi spojili i sjedinili.Ovom prilikom pozdravljam Danu, koja ima najlepse
recepte na njenom blogu.Tortu sam pravila za svadbeni poklon, mojoj prijateljici Vesni.
PRIJATNO!

















Нема коментара:

Постави коментар