ČOKOLADNI TART
SA
MALINAMA
POTREBNO JE:
ZA TESTO
100g ČOKOLADA ZA KUVANJE
100g MARGARINA
1 JAJE
100g ŠEĆERA
250g BRAŠNA
FIL OD MALINA
500g MALINA
150g ŠEĆERA
2 KAŠIKE SVEŽEG ISCEDJENOG SOKA OD LIMUNA
1KAŠIČICA NARENDANE KORE LIMUNA
2 KAŠIKE VODE
2 ŽUMANCETA
2KAŠIKE GUSTINA
1KAŠIKA OTOPLJENOG MARGARINA
1NAPRSTAK SO
DEKORACIJA
200gČOKOLADE
MALINE PO POTREBI
LIMUNOVA KORICA
PRIPREMA TESTA
Na vatri otopiti margarin, čokoladu i malo prohladiti
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno, ohladjenu čokoladu i margarin
Umešeno testo uviti u prozirnu foliju, ostaviti u frižideru na sat vremena da se odmara.
Okrugli kalup ili kalup za tart, obložiti masnim papirom, izručiti testo, oklagijom razvući i oblikovati testo
Razvučeno testo prebaciti u kalup za tart, viljuškom malo izbockati testo i peći u rerni na 180c oko 20 minuta.
Fil od malina
U posudu izmešati šećer i maline, dodati limunovu koricu, sok od limuna i vodu.
Posudu sa voćem staviti i kuvati na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, skloniti sa vatre i ohladiti
Ohladjene maline staviti u blenderu, izmiksati u finu glatku kašu
Kaši od maline dodati umućena žumanca sa gustinom, izmešati kašikom masu da se sjedini.
Umešanu masu od malina staviti na vatri da provri i kuvati oko 5 minuta.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladan fil od malina dodati kašiku otopljenog margarina i naprstak soli.
Fil kašikom izjednačiti, ostaviti da se ohladi.
Finalni deo
Pečenu koru, hladnu premazati sa nekliko kašika otopljene čokolade
Zatim preko premaza od čokolade isipati ravnomerno fil od malina
Ukrasiti tart čokoladom, malinom i koricom od limuna.
Dekoracija
U malu posudu otopiti 200g čokolade sa 50g margarina.
Savet:
Ostalu čokoladu sipati u kesu od zamrzivača, krajeve kese malo iseći makazama šarati po tartu
Fil od malina je mekana masa nije kao puding da se steže, da vas ne zbuni.
Kalup za tart nije potrbno obložiti masnim papirom.
Prijatno!