POTREBNO JE:
1 kg kremenadli
1 kašika biljnog začina
1 kašika senfa
biber mleveni po potrebi
5 kašika brašna
2 kašike neljutog ajvara
2 čena belog luka
ulje po potrebi
200 ml voda
1kg krompira
so po potrebi
Priprema.
Na radnoj površini kremenadle izlupati tučkom za meso sa jedne i sa druge strane.
Kremenadle posoliti biljnim začinom , premazati senfom..zatim ih uvaljati cele u brašno..
U tiganj zagrejati ulje , kremenadle propržiti sa obe strane da blago porumene..
Kada je završeno prženje kremenadli, u istom ulju propržiti 2 kašike brašna , zatim dodati 2 kašike neljutog ajvara i naseckani beo luk, naliti sa 200ml vode.Lagano promešati varjačom..
U tepsiju poređati kremenadle, preliti mešavinom od ajvara i belog luka..
Pripremljene kremenadle peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko40 minuta.
Od skuvanog krompira napraviti pire..
Gotove kremendle služiti uz pire krompir..
Savet:
Kremenadle pripremljene na ovaj način su meke i sočne a ukus bolji nego iz restorana..
1kg. kremenadli dovoljne su za jedan porodični ručak.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар