Претражи овај блог

уторак, 27. август 2019.

SOFTANE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE

                                  




POTREBNO JE:

  • 10-12 PAPRIKA SREDNJIH
  • 300g MEŠANOG MLEVENOG MESA
  • 100g PIRINČA BELOG
  • 3 GLAVICE CRNOG LUKA
  • 1 ŠARGAREPA
  • 2 PARADAJZA
  • SO PO UKUSU
  • BIBERA PO UKUSU
  • 1 KAŠIČICA CRVENE MLEVENE PAPRIKE
  • 100ml ULJA


ZAPRSKA

  • 3 KAŠIKE ULJA
  • 1 KAŠIKA CRVENE  MLEVENE PAPRIKE


PRIPREMA:


  • Paprike oprati, izvaditi  peteljke i  očistiti od semenki.
  • Luka crni i beli sitno iseckati ,  šargarepu narendati.


  • Na zagrejanom ulju propržiti, iseckano povrće, dinstati dok povrće ne omeksa, uz povremeno mesanje varjacom.(oko 10 minuta)


  • Dodati mleveno meso i dinstati sve zajedno sve dok meso ne omekša, ne uprži se i ne ispari višak vode .


  • Posudu sa smesom skloniti sa šporeta, dodati pirinač,  mlevenu papriku, posoliti ,pobiberiti i začiniti suvim začinom.


  • Kašikom dobro promešati da se smesa sa pirinčem i začinima izjednači.Paradajz iseći na kolutove.


  • Paprike  očišćene, napuniti filom , zatim otvore paprike zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.


  • Na kraju paprike napunjene odozgo posuti sa malo brašna.


  • Paprike poredjati u dubokoj šerpi vertikalno jedna uz drugu.da se paprike ne okrenu pri kuvanju.


  • Punjene paprike naliti vodom do vrha da ogreznu, posoliti suvim začinom i kuvati oko 30 do 40 minuta.


  • Kada su paprike gotove , skloniti sa vatre i kašikom poredjati paprike u zemljanom sudu,(bilo kom sudu) i naliti ih svojim sosom u kom su se kuvale.


  • Zemljanu posudu sa paprikama staviti u predhodno zagrejanoj rerni na 200c i zapeći paprike oko30 minuta.



  •  Napraviti zapršku, 2-3 kasike ulja zagrejati u tiganju, pa upržiti kašiku brašna, dodati kašičicu mlevene crvene paprike, malo posoliti i promešati zapršku, pa preliti preko punjenih paprika.


  • Vratiti zemljanu posudu sa punjenim paprikama nazad još 5 minuta da se zapeku , isključiti rernu i ostaviti na toplom do posluzenja.


NAPOMENA!
Punjene paprike jednostavno i veoma ukusno jelo.
Njen bajni ukus zavisi od nadeva , i krčkanja u svom sočnom softu.
Punjene paprike se mogu puniti  sa raznim nadevima, pasuljem, sirom, mogu
 biti posne punjene paprike sa krompirom ili sa pečurkama.
Punjene paprike servirati uz kiselo mleko i tatar sos i salatom sezonskom.
PRIJATNO!














Нема коментара:

Постави коментар