Teleća čorbica , kao i druge čorbice najzdravije je jelo na našoj trpezi.Pogodna je
svakog dana i svakom godišnjem dobu. U porodici svi volimo čorbicu, ne moze
se ručak poceti bez nje.Ona okuplja porodicu za stolom i miriše cela kuca.
Tanjir tople čorbice, okrepljuje i leči nase telo kada smo bolesni i kad smo zdravi.
Zato tanjir tople čorbice ili supe uvek prija!
PRIJATNO!
POTREBNO JE:
- 400 G TELEĆEG MESA OD VRATA ILI BUTA
- 1 GALAVICA CRNOG LUKA
- 1 ŠARGAREPA
- 50 g CELERA
- 1 KOREN PERŠUNA
- 100ml ULJA
- 2 KAŠIKE BRAŠNA
- 100g KISELE PAVLAKE
- 1 ŽUMANCE
- 1 KAŠIČICA BILJNOG ZAČINA
- BIBER PO UKUSU
- SO PO UKUSU
- LIST LORBERA
- MALO PERŠUNA SVEZEG
PRIPREMA:
- Meso usitniti na sitne kockice, dinstati na vrelom ulju
- Dodati iseckano povrcće crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna
- Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.
- Zatim posoliti pobiberiti po ukusu , začiniti kasičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri.
- Naliti 2 l vode, sve zajedno kuvati još 30 minuta.
- U manju posudu umutiti žumanac sa 100g kisele pavlake, zatim dodati provreloj čorbi.
- Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom.
- Čorbicu vratiti na vatri i kuvati jos 10 -tak minuta, posuti seckanim svezim peršunom i lorbera, poklopiti i skloniti sa vatre.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар