Претражи овај блог

понедељак, 2. септембар 2019.

TELEĆA BELA ČORBICA








 Teleća čorbica , kao i druge čorbice najzdravije je jelo na našoj trpezi.Pogodna je
 svakog dana i svakom godišnjem dobu. U porodici  svi volimo čorbicu, ne moze
 se  ručak poceti bez nje.Ona okuplja porodicu za stolom i miriše cela kuca.
Tanjir tople čorbice, okrepljuje  i leči nase telo kada smo bolesni i kad smo zdravi.
Zato tanjir tople čorbice ili supe uvek prija!

PRIJATNO!



POTREBNO JE:
  • 400 G TELEĆEG MESA OD VRATA ILI BUTA
  • 1 GALAVICA CRNOG LUKA
  • 1 ŠARGAREPA
  • 50 g CELERA
  • 1 KOREN PERŠUNA
  • 100ml ULJA
  • 2 KAŠIKE BRAŠNA
  • 100g KISELE PAVLAKE
  • 1 ŽUMANCE
  • 1 KAŠIČICA BILJNOG ZAČINA
  • BIBER PO UKUSU
  • SO PO UKUSU
  • LIST LORBERA
  • MALO PERŠUNA SVEZEG


PRIPREMA:
  • Meso usitniti na sitne kockice, dinstati na vrelom ulju
  • Dodati iseckano povrcće crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna
  • Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.
  • Zatim posoliti pobiberiti po ukusu , začiniti kasičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri.
  • Naliti 2 l vode, sve zajedno  kuvati još 30 minuta.
  • U manju posudu umutiti žumanac sa 100g kisele pavlake, zatim dodati provreloj čorbi.
  • Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom.
  • Čorbicu vratiti na vatri i kuvati jos 10 -tak minuta, posuti seckanim svezim peršunom i lorbera, poklopiti i skloniti sa vatre.

PRIJATNO!











Нема коментара:

Постави коментар