Manastir Sveti Arhangel-Tassos
Kajzerice su odlične za "uz put" što kažu naši stari.. putovanje i najlepše letovanje, za dečje rođendane, žurke... provod u prirodi, za dečicu i odrasle..
Svi ima da vole sendviče i da ih obožavaju...
P..s..samo da kažem pojeli smo sve kajzerice -sendviče koje sam spremila za put....Šta kad smo svi gurmani..kad volimo da jedemo i uživamo u sendvičima...Stavila sam recept za kajzerice,odvojila neke lepe fotografije koje su zabeležile moje putovanje i letovanje na Tasosu..
Putovanje i moj najlepši odmor na Tasosu ostaće u lepom sećanju..
Potrebno je:
- 700g brašna Tip- 400
- 1 jaje
- 100ml ulja
- 1 kašika soli
- 300ml mleka
- 30g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
- lan
Priprema:
- Aktivitati kvasac.
- U mlako mleko razmutite sveži kvasac, kašičicu šećera i 4 kašike brašna, ostavite na toplom da naraste.
- Brašno sipajte u vanglici za mešenje testa, u sredini brašna napravite malo udubljenje,dodajte sastojke, so, jaje, ulje.
- Nadošlim kvasacem zamesite srednje meko test, koje se ne lepi za ruku.
- Testo pokrite pamučnom krpom,ostavite na toplom da narasta i udvostruči svoj volumen..oko 1hčas.
- Nadošlo testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu, zatim testo podelite na osam jednakih jufkica.
- Na pleh obložen masnim papirom za pečenje poređajte jufkice.Jufkice ostavite na toplom da narastu oko30 minuta.
- Nadošle jufkice premažite umućenim žumancetom , zatim oštrim nožem testo malo zasečite po vrhu nekoliko puta i pospite susam i lan.
- Kajzerice pecite30 minuta na 200 C stepeni dok ne poprime zlatno žutu boju.
Нема коментара:
Постави коментар