Semifreddo!
Ledena, savršena, letnja poslastica!
Kada su letnji dani sve topliji i vreliji, često posežemo za nečim što bi nas rashladilo i osvežilo..nešto ledeno...a sladi...
Moja preporuka za vas je ova polu-ledena poslastica , čuveni semifreddo..sada u drugoj varijanti sa plazmom i belom čokoladom preliven karamelom..mnjm..Probajte..uživaćete !
Potrebno je:
- 4 žumanca
- 6 kašike šećera
- 200g bele čokolade
- 500ml slatke pavlake
- 150g plazme
- 1 kašika aroma vanile
- Žumanca umutiti sa šećerom dok ne pobele.
- Umućena žumanca stavite na paru da se kuvaju, kada su se žumanca zagrejala dodajte belu čokoladu.
- Masu mešajte neprestano varjačom dok se čokolada ne otopi i sjedini se sa žumancima.
- Veoma je važno da vam je posuda sa masom svo vreme na pari (stim da se ne zagreva donja posuda sa vodom)
- Posudu sa masom sklonite da se ohladi.
- Umutite slatku pavlaku sa aromom od vanile, zatim je sjedinite sa masom od žumanaca i čokolade.
- Plazmu usitniti na sitne komadiće, ostavite usitnjenu plazmu sa strane za kasnije- oko 4 kašike
- U prvi deo stavite izmrvljenu plazmu na komadiće
- Drugi deo fila ostaje žut.
- Pripremite pravougaonu posudu 30x12cm.
- Posudu obložite prozirnom folijom-može i plastična kesa.
- Na dno kalupa prvo pospite izmrvljeni keks-koji ste ostavili sa strane.
- Zatim preko keksa stavite polovinu žutog fila malo poravnati, zatim fil sa plazmom, žuti fil, opet fil sa plazmomNa kraju kalup pokrite prozirnom folijom.
- Ostavite kalup sa semifreddom u zamrzivaču najmanje 4 do 5h.
- Semifreddo izvadite iz zamrzivača, zatim ga okrenite na pripremljenu tacnu, po vrhu ukrasite po svojoj želji.
Ja sam svoj semifreddo ukrasila sa karamel prelivom.
Semifeddo možete ukrasiti po svojoj želji sa čim želite..čokoladom, umućenim šlagom ,i raznim sezonskim voćem...
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар