Претражи овај блог

среда, 24. јун 2020.

ŠVARCVALD KOCKE SA VIŠNJAMA














Švarcvald kocke sa višnjama...
Prava fantazija od kolača...
. fini, slatki,profiran ukus, višanja i čokolade...


...


Potrebno je:

  • 180g margarina
  • 180g šećera
  • 4 jaja
  • 2 kašike nes kafe
  • 50g kakaa
  • 100g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 100g višanja

Voćni žele od višanja
  • 300g višanja
  • 200g šećera
  • 150ml voda ili sok od višanja
  • 4 kašike gustina

Čokoladna glazura:
  • 150g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike šećera:

Za dekoraciju:
  • 200g šlag
  • 200g gazirane vode
 Priprema:
  1. U posudi mikserom umutite penasto omekšali margarin sa šećerom, zatim dodajte jaja  (jedno po jedno jaje).
  2. Zatim dodajte 2 kašike nes kafe, prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao, lagano izmešajte kašikom i sjedinite u finu glatku smesu.
  3. Umućenu smesu i:ipajte u kalup obložen pek papirom, prečnika 30x20cm, po smesi poređajte očošćene višnje.
  4. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko20-30 minuta.
  5. Proverite drvenom čačkalicom da li je patišpanj pečen.
Voćni žele od višanja:
  • U posudi stavite višnje, šećer i polovinu soka od višanja ili vodu da proključa, u drugoj činiji razmutite gustin sa malo soka ili vode, te dodajte mešavinu od gustina u provrele višnje.Neprestano mešajte varjačom sve dok se ne zgusne žele od višanja.
  • Žele od višanja malo prohladite a zatim toplo sipajte preko čokoladnog patišpanja.
Čokoladna glazura:
  • Na laganoj vatri otopite čokoladu, mleko, šećer i ulje, a zatim prelijte toplu čokoladnu glazuru preko žele od višanja.
  • Kolač ostavite na hladnom ili u frižideru,najbolje preko noći da odstoji.
Dekoracija:
  • Mikserom umutite penasto šlag sa gazirnom vodom, umućenim šlagom dekorišite kolač .
  • Kolač secite na kocke, ukrasite svaku kocku sa po jednom višnjom. 























Нема коментара:

Постави коментар