Претражи овај блог

уторак, 21. фебруар 2017.

LAGANA TORTA OD KAJSIJA

LAGANA TORTA OD KAJSIJA





POTREBNO JE:
6 JAJETA
6 KASIKA SECERA
6 KASIKA BRASNA

FIL
1 l MLEKA
2 KESICE PUDINGA OD VANILE
2 KESICE PUDINA OD COKOLADE
16 KASIKA SECERA
1 kg KOMPOTA OD KAJSIJA

ZA DEKORACIJU
500 ml SLATKE PAVLAKE
100 g COKOLADE CRNE


PRIPREMA: 

Priprema kore: Umutiti penasto jaja sa secerom, dodati prosejano brasno, lagano promesati i sjediniti masu.
Okrugli kalup obloziti masnim papirom, izruciti masu i peci u zagrejanoj rerni na 180c oko 30min.
Fil od vanile i cokolde:
Litar mleka podeliti na pola, u jednu polovinu mleka uobicajno skuvati puding od vanile sa 8 kasika secera, drugoj polovini mleka skuvati puding od cokolade sa 8 kasika secera, takodje na isti nacin kuvanja.
Puding vanilu i cokoladu pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica ostaviti da se hlade.
Umutiti slatku pavlaku, odvojiti 10 kasika za dekoraciju, ostalu pavlaku podeliti u puding od vanile i cokolade. Oba fila promesati i izjednaciti masu.
FINALNI POSTUPAK:
Kajsije procediti  i ostaviti sa strane. Gotovu koru preseci da se dobiju tri jednake korice.
Jednu koricu vratiti u kalupu obavijenu obrucem, koru poprskati sokom od kajsija.
Na kori poredjati polutke kasije, preko njih premazati fil od vanile (malo ostaviti za filovanje sa strane torte).
Drugu koru sloziti prko fila, poprskati je sokom od kajsija, premazati filom od cokoloade.
Zatim, na kraju doloazi treca kora,  poprskati je sokom od kajsija i naredjati preostale polutke kajsije.
Tortu sa kalupom ostaviti u frizideru da se hladi oko 3 sata.
Rashladjenu tortu  izvaditi iz obruca, premazati je sa strane pudingom od vanile koji smo ostavili, po vrhu  i sa strane. Tortu dekorisati sa umucenom slatkom pavlakom.
Cokoladu izrendati na krupnije delice, posuti je po krajevima torte
NAPOMENA:
Oba fila su veoma izdasna.Tortu dobro ohladiti i seci na parcad.
Torta je lagana i osvezavajuca .Ukus je posebno zadovoljavajuci, kojem se ne moze odoleti .
Ako ste ljubitelj vocnih torti ova je pun pogodak.
PRIJATNO!









3 коментара: