Претражи овај блог

среда, 8. фебруар 2017.

AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA



AMERICKA PITA SA VIŠNJAMA

                                    







POTREBNO JE;

400g MEKOG BRASNA
60 g SECERA
250g MARGARINA ILI MASLACA(hladnog)
100ml HLADNE VODE
 PRSTOHVAT SOLI



ZA FIL:

600g VISANJA
4 KASIKE GUSTINA
200g SECERA
2 KESICE VANILINOG SECERA

ZA POSIPANJE

SECER U PRAHU-po potrebi


Koristiti visnje smrznute ili iz kompota.
Visnjama ocistiti kostice ako su smrznute,staviti ih da se dobro ocede od soka.
Za testo pomesati brasno ,prstohvat soli i secer. Dodati  hladan maragarin isecen na kockice,
 i hladnu vodu,pa ga prstima utrljati u brasno i zamesiti glatko testo.
Testo podeliti na dava jednaka dela,malo rastanjiti testa i ostaviti u frizideru na sat vremena.Ohladjeni deo testa rastanjiti oklagijom u obliku okruglog kalupa velicine28cm.
Testo staviti u kalupu,malo ga izbockati viljuskom kako se ne bi podiglo dok se pece pita.
Za fil u posudu pomesati ociscene visnje,secer, gustin i vanilin secer.
Kasikom pomesati smesu sa visnjama, i rasporediti odozgo po kori.
Ostali deo testa rastanjiti i iseci na trake,pa ih poredjati i isplesti po povrsini visanja.Predhodno zagrejati rernu na 200c,i peci pitu oko 1sat.
Pitu ohladiti i posuti secerom u prahu.
NAPOMENA;
Ja sam zelela pravu americku pitu sa visnjama, pa sam je pekla u okruglom kalupu .
Moze se peci u cetvrtastom plehu , tada razvuci testo 30x40cm.
Pitu pre secenja ohladiti najmanje 2 sata, da bi se stego fil. Kada je vruca pita fil izgleda mekan , ali kasnije kako se fil hladi stegnuce se.Lepa hrskava kora i ukus visanja koji podseca na detinjstvo.
Fil mozete staviti ,od malina ,borovnica,itd.sve su pite lepe, mirisljave i jako ukusne.
PRIJATNO!















2 коментара: