Претражи овај блог

уторак, 26. јануар 2021.

KIFLICE SA KREMOM I SIROM





Kiflice sa kremom ili sirom ..fantastične i veoma ukusne..Ako ostanu kiflice za sutradan u šta sumnjam jer se sve pojedu meke su kao duša..Kiflice i recept radila sam sa malim izmenama, a videla na instagramu kod drage virtualne prijateljiceVukica 5..



Potrebno je:
  • 800g brašna T.400
  • 2 jaja
  • 1belance
  • 100ml ulja
  • 200ml vode
  • 200ml mleka
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 2kašike šećera
  • 1 kašičica soli

Fil:
  • za slatke kiflice
  •  eurokrem ili nutela
  • za slane kiflice:
  • sira
još:
za premazivanje kiflica:
1 žumanac
1 kašika mleka
1 kašika ulja
za posipanje :
susam ili šećer u prahu

Priprema:
U toplom mleku staviti kašičicu šećera, kvasac i kašiku brašna, rukom sjediniti, ostaviti da kvasac nadodje. 

U vanglicu sipati  pripremljenu količinu brašna, dodati predhodno sjedinjena jaja, belnac, šećer , so  i ulje.

Dodati mleko sa nadošlim kvascem, zatim vodu, zamesiti fino glatko testo koje se ne lepi za ruku. 
Testo pokriti pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko30- 40 minuta.

Naraslo testo isipati na pobrašnjanoj površini i iseći na 2 dela, jedan deo za slatke i slane kiflice( ili sve slatke ili slane po želji...)

Oklagijom testo razvući u veću četvrtastu ploču i iseći na 16 trouglova u cik cak, kao što je na slici.
Na svaki trougao stavite fil po želji , eurokrem ili sir.

Kiflicu urolati povlačeći krajeve ka sebi.

Urolane kiflice složiti na pleh obložen masnim papirom, ostaviti kiflice da nadođu oko30 minuta, zatim  kiflice premazati umućenim žumancetom sa uljem i mlekom.
Peći kiflice u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko20 minuta, ili zavisno od vaše rerne kako vam peče..
Slatke kiflice posipati ili uvaljati u prah šećer ,
 Slane kiflice pre pečenja posuti po vrhu susamom..










































Нема коментара:

Постави коментар