Kiflice sa kremom ili sirom ..fantastične i veoma ukusne..Ako ostanu kiflice za sutradan u šta sumnjam jer se sve pojedu meke su kao duša..Kiflice i recept radila sam sa malim izmenama, a videla na instagramu kod drage virtualne prijateljiceVukica 5..
Potrebno je:
- 800g brašna T.400
- 2 jaja
- 1belance
- 100ml ulja
- 200ml vode
- 200ml mleka
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 2kašike šećera
- 1 kašičica soli
Fil:
- za slatke kiflice
- eurokrem ili nutela
- za slane kiflice:
- sira
još:
za premazivanje kiflica:
1 žumanac
1 kašika mleka
1 kašika ulja
za posipanje :
susam ili šećer u prahu
Priprema:
Priprema:
U toplom mleku staviti kašičicu šećera, kvasac i kašiku brašna, rukom sjediniti, ostaviti da kvasac nadodje.
U vanglicu sipati pripremljenu količinu brašna, dodati predhodno sjedinjena jaja, belnac, šećer , so i ulje.
Dodati mleko sa nadošlim kvascem, zatim vodu, zamesiti fino glatko testo koje se ne lepi za ruku.
Testo pokriti pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko30- 40 minuta.
Naraslo testo isipati na pobrašnjanoj površini i iseći na 2 dela, jedan deo za slatke i slane kiflice( ili sve slatke ili slane po želji...)
Oklagijom testo razvući u veću četvrtastu ploču i iseći na 16 trouglova u cik cak, kao što je na slici.
Na svaki trougao stavite fil po želji , eurokrem ili sir.
Kiflicu urolati povlačeći krajeve ka sebi.
Urolane kiflice složiti na pleh obložen masnim papirom, ostaviti kiflice da nadođu oko30 minuta, zatim kiflice premazati umućenim žumancetom sa uljem i mlekom.
Peći kiflice u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko20 minuta, ili zavisno od vaše rerne kako vam peče..
Slatke kiflice posipati ili uvaljati u prah šećer ,
Slane kiflice pre pečenja posuti po vrhu susamom..
Нема коментара:
Постави коментар