Iskoristite sezonu jagoda i napravite ovaj brzi kremasti kolač koji prosto osvežava i sladi..
Poslastica brza jednostavna i bez pečenja..
SAJSTOJCI:
- Za podlogu :
150g piškota (16kom)
500g jagoda
- Za fil:
- 600ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kesica vanilin šećer
- 2 kašike gustina
- 15 kašika šećera
- 125g margarina
Za dekraciju :
- 100g šlag krem
- 150ml mleka
- PRIREMA:
Jagode 300g operite i isecite na pola, 200g ostavite za dekoraciju, njih kasnije isecite na tanke kolutove.
U posudu sipajte 400ml mleka, šećer, stavite na vatri i zagrevajte da provri, a zatim sipajte 200ml mleka sa razmućenom mešavinom pudinga od vanile i gustin, i vanilin šećer, mešajte neprestano dok se ne zgusne.
Gotov puding ostavite da se malo ohladi.U mlaki puding dodajte margarin i mikserom dobro izmiksajte i sjedinite fil.
Krem šlag umutite sa mlekom.
- FINALNI POSTUPAK:
- U kalup poređajte piškote( piškote nije potrebno umakati u mleku ili soku) meni je bilo potrebno oko16 piškota. moj kalup je prečnika 30x20cm
- Na piškote sipajte 2 do 4 kašike fila od pudinga, zatim složite polutke jagoda okrenute ka filu i piškoti, sipajte preko preostalu količinu fila i ravnomerno rasporedite.
- Umućenim šlagom premažite ceo kolač a zatim poređajte preko šlaga narezane kolutove jagoda tako da prekrije ceo kolač.
- Voćni kolač ostavite u frižideru na 3-4 h a zatim iseći kolač na kocke i služiti..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар