Претражи овај блог

четвртак, 23. новембар 2017.

DOMAĆE MEKE GALETE ILI BAKIN KOLAČ

                                  DOMAĆE MEKE GALETE 

                                                    ILI 

                                          BAKIN KOLAČ






Domaće galete ili bakin kolač  često  pravim  po starom  isprobanom receptu od  moje drugarice Sladjane.Galete su stvarno mekane i po nekoliko dana, a miris limuna  i pečenih galeta se
 širi po celoj kući.
Masu za galete po  potrebi povećati.
Galete su  vrlo ukusne kada se posluže  sa dzemom, čokoladom,  ili sa slatkom od šumskog voća
Držati galete u kutiji  ili u kesi da bi ostale sveže i meke po nekoliko dana.

POTREBNI SASTOJCI

3 JAJA
12 KAŠIKA ŠEĆERA
200ml ULJA
250ml MLEKA
500g BRAŠNA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
1 KESICA VANILINOG ŠEĆERA
1 NAPRSTAK SOLI
1 LIMUNOVA KORICA



PRIPREMA:

 Posebno odvojiti žumanca od belanaca

Umutiti  čvrst sneg od belanaca sa 2 kašike šećera

Zatim u čvrst sneg od belanaca dodati preostalih 10 kašika šećera 
i 3 žumanca.Mikserom neprekidno mutiti sve dok se šećer ne istopi i masa udvostruči.

Umućenoj masi od jaja i šećera dodati preostale sasatojke, ulje, mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo i kesicu vanilinog šećera, narendati koricu od jednog limuna.

Pripremljenu masu za galete ostaviti da malo odstoji oko15minuta i zatim peći na zagrejanom aparatu za galete

A parat za galete dobro zagrejati, premazati malo uljem i malo većom kašikom ili kutlačom sipati masu za galete i peći s jedne i sa druge strane dok blago ne porumene.






























Нема коментара:

Постави коментар