Претражи овај блог

уторак, 24. октобар 2017.

PILEĆA KRILCA SA BECARCEM

PILECA KRILCA SA BECARCEM

 POTRBNO JE

1/2kg  PILECA KRILCA

1 KASIKA MEDA
1 KASIKA SENFA
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
1 KASICICA KARIJA
SO PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
1 GRANCICA RUZMARINA
100ml ULJA

BECARAC

1 PLAVI PATLIDŽAN
3 PARADJZA
6 KOMADA PAPRIKA-CRVENIH I ZELENIH
1 GLAVICA CRNOG LUKA
50g CELERA
2 GRANCICE PERSUNA
SO PO UKUSU


PRIPREMA

Pileca krilca oprati i iseci  na komade

U posudu dodati sastojke, med, senf, biljni zacin, karija, bibera po ukusu,i soli po ukusu.
Sve sastojke dobro izmesati i sjediniti smesu

Pileca krilca  uvaljati u pripremljenu smesu.Ostaviti krilca u frižideru 1h da ostoje
Na vatri zagrejati posudu sa uljem te dodati pripremljena krilca

Dinstati na laganoj vatri  dok blago ne porumene.

Zatim gotova krilca  izvaditi u posebnom sudu.

Povrce pripremiti za dinstanje, crni luk iseći na rezance, papriku narezati na krupnije komade, plavi patlidžan i celer izrezati na kockice.

Pripremljeno povrce sipati u serpi gde su se przila pileća krilca . Na laganoj vatri dinstati povrće.

Povrće povremeno mesati sa svih strana kako bi omeksalo .Zatim kada je povrce omeksalo i pustilo svoje sokove začiniti po ukusu.
Gotovo povrće sloziti na tanjiru zajedno sa krilcima 
NAPOMENA!

Pileca krilca pikantna, hrskava, jedu se i grickaju sa slascu.Svi ih volimo bas takva hrskava i ukusna.
Krilca sa becarcem toplo služiti uz kupus salatu i vrucu pogacu.Gurmanluk pravi, brzo se spremaju krilca, a jos bolje pojedu.Ja sam  becarac pravila od svežeg povrca, inace može konzervirani iz tegle.
PRIJATNO!

















Нема коментара:

Постави коментар