Претражи овај блог

недеља, 8. октобар 2017.

VOCNI COKO KOLAC OD MALINA

                                  

                       VOCNI COKO KOLAC OD MALINA







 POTREBNO JE:

ZA KORU:

5 BELANACA
5 KASIKA SECERA
1 KASIKA BRASNA
1 KASIKA JABUKOVOG SIRCETA

FIL OD VANILE
400ml MLEKA
1 PUDING OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA
4 KASIKE SECERA



FIL OD COKOLADE
400mlMLEKA
50g COKOLADE ZA KUVANJE
1 PUDING OD COKOLADE
4 KASIKE SECERA
2 KASIKE GUSTINA



1 MARGARIN
200g SECERA U PRAHU


VOCE
300g SMRZNUTIH MALINA

COKOLADNA GLAZURA

150g COKOLADE ZA KUVANJE
100g SECERA
100ml SLATKE PAVLAKE

PRIPREMA:

Postepeno dodati secer i umutiti belanca u cvrst sneg.Dodati brasno, lagano promesati.
Sipati masu u oblozen kalup 40x23cm. peci u zagrejanoj rerni na 180c oko30minuta


Pecenu koru izvaditi iz sporeta i odmah skinuti papir  sa kore.


FIL OD VANILE:

Staviti na  vatri posudu sa mlekm da provri.U manju posudu u mleku razmutiti mesavinu
 od jednog pudinga od vanile, 3 kasike secera i 2 kasike gustina

U provrelom mleku umesati mesavinu pudinga od vanile i kuvati uz neprekidno
 mesanje varjace, sve dok se puding masa ne ukuva i ne zgusne se.

Gotov fil od vanile skloniti sa vatre da se ohladi

FIL OD COKOLADE:


Mleko i  50 g cokolade staviti na vatri da  se otopi i mleko provri.Takodje razmutiti mesavinu pudinga od cokolade sa gustinom i secerom i 50 grama cokolade

U provrelom mleku umesati puding od cokolade i kuvati uz neprekidno mesanje
 sve dok se puding masa ne zgusne

Fil od cokolade skloniti sa vatre da se ohladi

Umutiti penasto omeksali margarin sa secerom u prahu.Umucenu masu od
 margarina i secera podeliti jednako u oba fila.

Mikserom sjediniti i izjednaciti masu fila od vanile sa umucenim margarinom i secerom. .
Takodje sjediniti i drugi fil od cokolade sa umucenim mrgarinom i secerom.

FINANI POSTUPAK:

U kalupu  u kojem se pekla kora, staviti  koru od belanaca.Koru premazati filom od cokolade

Ztim po cokoladnom filu posuti smrznuto ili sveze voce.

Preko malina  izruciti celu masu fila od vanile i premazati je ravnomerno.

GLAZURA OD COKOLADE;

U manju posudu otopiti cokoladu i secer.U provrelu masu od cokolade umesati
 slatku pavlaku i zagrejati je -ne sme da provre

Toplom glazurom od cokolade preliti kolac

Kolac ostaviti na hladnom  da se ohladi i stegne seci po zelji.

U kolac dodati po zelji drugo voce, visnje, kupine, jagode itd.

















































Нема коментара:

Постави коментар