VOCNI COKO KOLAC OD MALINA
ZA KORU:
5 BELANACA
5 KASIKA SECERA
1 KASIKA BRASNA
1 KASIKA JABUKOVOG SIRCETA
FIL OD VANILE
400ml MLEKA
1 PUDING OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA
4 KASIKE SECERA
FIL OD COKOLADE
400mlMLEKA
50g COKOLADE ZA KUVANJE
1 PUDING OD COKOLADE
4 KASIKE SECERA
2 KASIKE GUSTINA
1 MARGARIN
200g SECERA U PRAHU
VOCE
300g SMRZNUTIH MALINA
COKOLADNA GLAZURA
150g COKOLADE ZA KUVANJE
100g SECERA
100ml SLATKE PAVLAKE
PRIPREMA:
Postepeno dodati secer i umutiti belanca u cvrst sneg.Dodati brasno, lagano promesati.
Sipati masu u oblozen kalup 40x23cm. peci u zagrejanoj rerni na 180c oko30minuta
Pecenu koru izvaditi iz sporeta i odmah skinuti papir sa kore.
FIL OD VANILE:
Staviti na vatri posudu sa mlekm da provri.U manju posudu u mleku razmutiti mesavinu
od jednog pudinga od vanile, 3 kasike secera i 2 kasike gustina
U provrelom mleku umesati mesavinu pudinga od vanile i kuvati uz neprekidno
mesanje varjace, sve dok se puding masa ne ukuva i ne zgusne se.
Gotov fil od vanile skloniti sa vatre da se ohladi
FIL OD COKOLADE:
Mleko i 50 g cokolade staviti na vatri da se otopi i mleko provri.Takodje razmutiti mesavinu pudinga od cokolade sa gustinom i secerom i 50 grama cokolade
U provrelom mleku umesati puding od cokolade i kuvati uz neprekidno mesanje
sve dok se puding masa ne zgusne
Fil od cokolade skloniti sa vatre da se ohladi
Umutiti penasto omeksali margarin sa secerom u prahu.Umucenu masu od
margarina i secera podeliti jednako u oba fila.
Mikserom sjediniti i izjednaciti masu fila od vanile sa umucenim margarinom i secerom. .
Takodje sjediniti i drugi fil od cokolade sa umucenim mrgarinom i secerom.
FINANI POSTUPAK:
U kalupu u kojem se pekla kora, staviti koru od belanaca.Koru premazati filom od cokolade
Ztim po cokoladnom filu posuti smrznuto ili sveze voce.
Preko malina izruciti celu masu fila od vanile i premazati je ravnomerno.
GLAZURA OD COKOLADE;
U manju posudu otopiti cokoladu i secer.U provrelu masu od cokolade umesati
slatku pavlaku i zagrejati je -ne sme da provre
Toplom glazurom od cokolade preliti kolac
Kolac ostaviti na hladnom da se ohladi i stegne seci po zelji.
U kolac dodati po zelji drugo voce, visnje, kupine, jagode itd.
Нема коментара:
Постави коментар