SAVIJACA SA SPANACEM OD GOTOVIH KORA
POTREBNO JE
500g GOTOVIH KORA
FIL ZA PITU
400g SIRA TVRDOG-
1 CASA KISELE PAVLAKE
3 JAJA
50ml ULJA
500g SPANACA SVEZEG (ne obarenog)
SO PO UKUSU
PREMAZ ZA KORE
200ml GAZIRANE VODE
4 KASUKE ULJA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
PRIPREMA
Spanac oprati , iseckati na sitnije trake.
U posudu umutiti jaja,dodati izmrvljeni sir, casu kisele pavlake, varjacom promesati i izjednaciti fil .
U manju posudu pomesati gaziranu vodu, kesicu praska za pecivo i ulje.
Na radnu povrsinu poredjati uzduz 3 kore i preklopiti ih jednu preko druge.
Kao sto je na slici..Cetkicom premazati kore pripremljenim prelivom od ulja i gazirane vode.
Celu koru premazati fil od sira i seckanog spanaca.
Koru lagano uvijati i urolati u veci rolat.
Kore filovati sirom i spanacem istim redosledom sve dok ima fila i kora.
Zatim na kraju pre pecenja pitu preliti izmesanim ostatkom preliva i fila od sira.
Rernu zagrejati na 200c , smanjiti na 180c peci pitu oko30 minuta
Gotovu pitu izvaditi iz rerne , poprskati je malo vodom i pokriti krpom.
Toplu pitu seci na parcad i sluziti uz kiselo mleko.
NAPOMENA!
Pita sa spanacem je mekana i jako ukusna.Spanac se moze obariti a i ne mora.Pita se moze praviti od smrznutog spanaca koji se predhodno malo obari.Preliv za pitu, ako se utrosi povremeno dodati vodu i ulje da bi imao do kraja .Pita podseca i ima ukus na pravu savijacu.
Ako se uzelite savijace evo jedan laksi primer kako da se brze napravi.Prema potrebi povecati sastojke za pitu, kore i fil.Pita moze biti bez spanaca, samo sa sirom.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар