POTREBNI SASTOJCI:
Za patišpanj:
- 4 jaja
 - 4 kašike šećera
 - 2 kašike brašna
 - 2 kašike kakaa
 
Za fil i dekoraciju:
- 300g šlag kreme
 - 200ml hladnog mleka
 - 200g do 300g malina
 
Fil od pudinga:
- 350ml mleka
 - 1 puding od čokolade
 - 3 kašike šećera
 
JOŠ..
- Ganaš glazura..
 - 100g čokolade za kuvanje
 - 100ml slatke pavlake
 
Priprema patispanja:
- Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer neprestano miksajte dok se šećer ne otopi.
 
- Umućenim belancima dodajte žumanca, jedno po jedno, smanjite na laganu brzinu miksera i dalje miksajte, pa dodajte brašno i varjačom lagano umešajte i sjedinite smesu.
 
- Pleh od šporeta obložite masnim papirem za pečenje, isipajte pripremljenu smesu i ravnomerno rasporedite, pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko15minuta.
 
- Gotov rolat uvijte u nakvašenoj mokroj krpi i ostavite da se tako ohladi.
 
Postupak filovanja rolata:
- Umutite čvrsto šlag hladnim mlekom , 4 do5 kašika šlaga ostavite sa strane za kasnije za dekoraciju rolata.
 
- Gotovoj kori skinite papir, te premažite ceo rolat sa šlagom, zatim poređajte maline .
 
- Rolat urolajte i uvijte malo čvršće, zatim u papir ili krpi.
 
- Nafilovani rolat ostavite u ufrižideru na 2-4h. da se ohladi.
 
Fil od pudinga :
- Posudu sa 200ml mleka i šećer stavite na vatri da izavri, u 150ml mleka razmutite jednu kesicu pudinga od čokolade, zatim isipajte razmućenu mešavinu uzavrelo mleko, te mešajte neprestano dok se masa ne zgusne.
 
- Puding ostavite sa strane da se malo prohladi, dok napravite ganaš glazuru.
 
Ganaš glazura:
- Na vatri stavite pavlaku da se zagreje (ne sme da provri)stavite kockice izlomljene čokolade, mešajte dok se čokolada ne otopi i sjedini sa pavlakom.
 
- Ganaš glazuru ostavite da se malo ohladi a zatim stavite 1 do dve kašike čokoladne glazure u umućeni šlag , izmešajte šlag i isipajte u dekor kesi sa zvezdastim nastavkom.
 
- Takođe ganaš glazuru isipajte u dekor kesi za ukrašavanje torti i kolača, kesu makazama malo secnite koliko da može da izlazi čokolada da ukrasite rolat..
 
Finalni postupak:
- Rolat spolja ceo premažite pudingom od čokolade.
 
- Odozgo rolat ukrasite čokoladnim šlagom , zatim preko šlaga ukrasite čokoladnom glazurom kao što je na slici.
 
Prijatno!







Нема коментара:
Постави коментар