MUSAKA OD TIKVICAMA SA
MOCARELOM
POTREBNO JE:
500g MLADIH TIKVICA
1 GLAVICA CRNOG LUKA
300g MESANOG MLEVENOG MESA
PO UKUSU SOLI
PO UKUSU BIBERA
100ml ULJA
200g MOCARELE
4 KOM. LJUTIH PAPRICICA(moze bez njih)
2do 3 ZRELA PARADAJZA
200ml VODE
ZA PRELIVANJE MUSAKE:
2 JAJETA
200ml MLEKA
PRIPREMA:
Tikvice oprati, iseci na tanke snite. Posoliti po ukusu.U posudi zagrejati malo ulja od
one kolicine koja je potrebna.Tikvice proprziti sa obe strane, da budu kao grilovane.
U ulju preostalom izdinstati crni luk, dodati mleveno meso. Zaciniti ga po ukusu, pobiberiti i posoliti.
Na umerenoj temperaturi, dinstati sve zajedno oko5 minuta.U odgovarajucu
posudu poslagati red grilovanih tikvica, papricice cele, zatim dinstano mleveno meso.
Postupak ponoviti dok ima tikvica i mesa.(na kraju zavrsiti sa tikvicama )
Po vrhu tikvica poredjati tanke snite mocarele.
Zatim dodati ulje, u istoj posudi proprziti iseckan paradajz, da pusti sok, malo ga posoliti i pobiberiti.
Paradajz naliti vodom i sacekati da prokljuca, zatim na kraju preliti musaku od tikvica.
Zagrejati rernu na 200c , i peci musaku 15 minuta. Zatim umutiti jaja sa mlekom i preliti musaku.
Nastaviti sa pecenjem jos 10-tak. minuta da musaka lepo porumeni.
NAPOMENA!
Moze se dodati kuvani paradajz umesto svezeg paradajza.Papricice mogu ljute ili slatke.
(paprike sveze-nepecene)
Jelo sluziti uz sezonsku salatu.Jelo posuti sitno iseckanim listom sremusa ili mladim belim lukom.