Претражи овај блог

недеља, 26. март 2017.

EKSPRES PIZZA


EKSPRES PIZZA



POTREBNO JE:

ZA TESTO:
2 CASE BRASNA
1 CASA JOGURTA
1/2 CASE ULJA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO


ZA NADEV:
100 g KECAPA
200 g SUNKE
100 g PILECEG PARIZERA
150g SAMPINJONA
150 g KACKAVALJA
50ml MASLINOVOG ULJA
 PO POTREBI ORIGANO


PRIPREMA:
Predhodno rernu zagrejati  na 200c.
U odgovarajucoj posudi sipati  prosejano brasno sa praskom za pecivo, dodati
jogurt i na kraju ulje.
Kasikom promesati sastojke, testo bi trebalo biti mekano i zitko.
Pleh podmazati uljem, testo isipati na pleh i rukom rastanjiti koru ravnomerno po plehu.
Kecapom premazati testo, zatim po testu posuti seckanu sunku, sampinjone,  izrendati
kackavalj, opet na kraju kecap i posuti origanom.
Pizzu peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 10 minuta.

NAPOMENA!
Ova kolicina sastojaka je za  picu srednju, za vecu picu( ili dve sredjne)povecati ostale sastojke.
Mera sastojaka je casa od jogurta.Pizza na slici je od duple mere sastojaka.Moze obicno
 ulje za posipanje, ali hladno cedjeno maslinovo ulje daje pizzi hrskavu mekocu sa boljim ukusom.
Testo odmah nadenuti i peci pase zbog toga zove EKSPRES PIZZA.








Нема коментара:

Постави коментар