PUNJENI PILECI FILE
SA
SIROM I SPANACEM
POTREBNO JE;
600g PILECEG FILEA
100g KREM SIRA
100g FETA SIRA
200g SPANACA
200g SNITE DIMLJENE SLANINE
3-4 CENA BELOG LUKA
4 PECENE CRVENE PAPRIKE
4 LJUTE PECENE PAPRICICE
PO UKUSU SOLI
PO UKUSU BIBERA
ZA SOS
1 KASIKA ULJA
2 KASIKE BRASNA
150ml MLEKA
PRILOG
1/2kg CRVENOG KROMPIRA
PRIPREMA;
Pileci file podeliti na polovine. Obe polovine filea nozem istanjiti u tanke snicle,
i izlupati tuckom .
Na foliju poredjati file(da bi se lako uvio u rolat) posoliti, pobiberiti i ostaviti po strani.
Zatim pripremiti besamel sos.
U tiganju zagrejati ulje, dodati brasno, promesati pa sipati solju mleka da se sve sjedini,
sve vreme mesajuci kasikom.
Spanac sitno iseckati, malo ga posoliti i obariti ga.
Pripremljeni file premazati besamel sosom, po sosu rasporediti obareni spanac, poredjati
preko spanaca snite dimljene slanine, po sredini poredjati pomesan krem sir sa
fetom i izgnjecenim belim lukom.
Za to vreme ocisceni krompir iseci na tanke stapice (kao za pomfrit), posoliti ga po ukusu.
Zagrejati rernu na 220c, staviti krompir u odgovarajucem plehu, preliti ga
uljem i pokriti aluminijskom folijom i staviti da se pece oko 15 minuta.
Pomocu folije file punjeni uviti u rolat, skloniti foliju,.
Punjene pilece file poredjati preko nedopecenog krompira.Odozgo preko
pileceg filea poredati snite dimljene slanine.
Zatim na kraju poredjati po vrhu, pecene crvene paprike i papricice
(ako volite ljuto, malo ih posoliti).
Peci u rerni na 200c oko 20 minuta.
Punjeni pileci file sluziti topao uz sezonsku salatu, sa pecenim krompirom.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар