Претражи овај блог

среда, 15. март 2017.

RUZICINA BRZA BAJADERA





RUZICINA BRZA BAJADERA



POTREBNO JE:

3 JAJA
300g SECERA
1 STANGLA COKOLADE(za kuvanje)
250g MARGARINA
600g MLEVENOG KEKSA( mlecni bilo koji)

GLAZURA OD COKOLADE
100g COKOLADE ZA KUVANJE
1-2 KASIKE ULJA


PRIPREMA:
U odgovarajucoj posudi umutiti jaja sa secerom. Staviti posudu sa umucenom smesom
 na tihoj vatri uz neprekidno mesanje drvenom varjacom sve dok se secer ne rastopi.
 Zatim u vreloj smesi dodati jednu stanglu cokolade za kuvanje, mesati da se cokolada
 rastopi i sjedini sa masom.
Vrelu smesu skloniti sa vatre, dodati omeksali margarin na komadice, mikserom miksati
da se margarin sav istopi i sjedini sa smesom.
Sjedinjenoj smesi dodati 600g mlevenog keksa, promesati kasikom i sjediniti sa ostalom
smesom.
Odgovarajuci pleh precnika 23x28cm podmazati uljem i razliti smesu.
Glazura od cokolade- U manjoj posudi na laganoj vatri otopiti cokoladu za kuvanje
sa uljem,mesati da se masa cokolade jednako istopi, preko toplog kolaca bajadere preliti
glazuru od otopljrne cokolade i ulja.

NAPOMENA!
Brza bajadera, je veoma slatka poslastica , koja se brzo priprema i brzo pojede. Masu nakon
razlivanja u plehu, ostaviti da se dobro ohladi, kako bi se bajadera stegla i sjedinila svoje ukuse.
Najbolje je praviti uvece, kako bi odstajala celu noc.
Hladnu bajaderu seci na stanglice i hladnu je sluziti.
Recept sam inace dobila od svoje prije Ruzice, pa prema njenoj preporuci recept
sam isprobala,  odlican je , mana je njegova sto brzo nestane.
PRIJATNO!












Нема коментара:

Постави коментар