SARENI PUZICI SA SIROM I SPANACEM
400g BRASNA
100ml TOPLOG MLEKA
5 KASIKA ULJA
100ml GUSTOG JOGURTA
2 JAJETA
1/2 KOCKA SVEZEG KVASCA
1 KASICICA SOLI
1 KASICICA SECERA
ZA PREMAZIVANJE TESTA
100g OMEKSALOG MARGARINA
FIL OD SIRA I SPANACA
400g IZMRVLJENOG SIRA
1 BELANAC
200g SPANACA
ZA PREMAZIVANJE
1 ZUMANAC
PO POTREBI SUSAM( oko 100g)
PRIPREMA:
U ciniji potopiti kvasac i secer sa toplim mlekom, ostaviti sa strane da malo naraste.
U sudu za mesenje testa, jaja umutiti viljuskim, dodati ulje, mesati neprekidno
pa sipati nadosli kvasac, i topli jogurt (na vatri malo podgrejan).
Mesati rukom ,brasno dodati postepeno, pa zamesiti fino glatko testo.Testo pokriti
krpom i ostaviti na toplom da naraste.Nadoslo testo premesiti na pobrasnjanoj povrsini
i podeliti ga na cetiri jufkice.Testo oblikovati na loptice i ostaviti jos 10 minuta da odstoje.
Testo rastanjiti oklagijom, debljine oko3-4mm, velicine obicnog tanjira.
Zatim testo premazati polovinom omeksalog margarina, drugu jufkicu razvuci
i staviti je preko prve kore premazane margarinom.
Premazane kore jos malo oklagijom razvuci
Koru premazati izmrvljenim sirom i seckanim spanacem
Koru uviti u rolat. Postupak ponoviti sa ostale dve jufkice.
Rolate iseci na reznjeve sirine oko1,5cm (ostrim nozem seci rolat)
Umutiti zumanac viljuskom dodati nekoliko kapi ulja. Reznjeve rolata premazati umucenim
zumancetom i uvaljati ih u susamu.
Cetvrtasti pleh od sporeta, obloziti masnim papirom za pecenje, zatim poredjati reznjeve
(sa malim razmakom izmedju njih).
Puzice pokriti da narastu pre pecenja. Rernu zagrejati na 200c i peci ih oko 30 minuta,
(u pocetku ih peci oko 10 minuta da blago porumene, pa ih pokriti masnim papirom do
kraja pecenja kako bi fino porumeneli.
NAPOMENA!
Sareni puzici sa sirom i spanacem su ukusni, mirisljavi i izgledom dekorativni.
Mogu se sluziti za razna slavlja, ima ih puno. Ako ostanu, sutradan su prelepi i mekani.
Recept sam pronasla u nekom casopisu, zadivili su me puzici od testa, pa sam odlucila da
ih napravim.Umesto margarina testo se moze premazati maslacem, po izboru.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар